Ondernemer Igor Stel, van onder meer Landgoed Kasteel Limbricht, trof onlangs een partij gedumpt hout aan op de weg bij zijn kasteel. Hij bedacht zich niet, sleepte het hout van de weg en kroop in de pen op zijn Facebookpagina.

Wat zul je trots zijn! Vertel het gerust vanavond in de kroeg, tegen je maten. Iedereen zal vol bewondering zijn… Wat een held ben je toch, een echte rebel. Jou vertellen ze niet wat je moet doen. Jij bent een echte kerel! Jij dumpt je bouwafval gewoon langs de weg! Jazeker, ze kunnen je de kloten kussen… hahaha. Je hebt ons weer allemaal goed te pakken. 50 kg hout, naar schatting… dat kost maar liefst 3 euro op het stort. Maar niet voor jou. Jij flikkert het gewoon langs de Allee in Limbricht. Voor die 3 euro kun je beter 1 glas bier kopen, of een half pak shag! Daar heb je tenminste iets aan. Welke sukkel betaalt er nu om van zijn afval af te komen? Dat doe je toch niet… Wie ben jij eigenlijk?
Ik denk een man – vrouwen zie ik zoiets niet zo gauw doen. Je bent een man van tussen de 25 en 40 jaar. Oud genoeg om een eigen huisje op te ruimen (incl. 50 kg hout) maar nog niet zo oud dat je goed en rustig kunt denken. Ik denk dat je in de directe nabijheid van Limbricht woont en ik denk dat je af en toe boos bent. Boos omdat je wellicht te weinig verdient of boos omdat alles te veel kost, of zo. Geen idee, maar ik denk wel dat je soms boos bent. En als je boos bent, en niet zo goed kunt denken en wat veel adrenaline, dopamine en testosteron bij elkaar komen, dan ga je gekke dingen doen. Dan flikker je gewoon een half pak hout langs de weg. Waarom dat niet slim is? Niet vanwege het risico om gepakt te worden. Een eventuele passant geef je gewoon een grote bek of een ros voor zijn kop. Politie zie je helaas weinig op dat tijdstip en een eventuele boete is nu eenmaal part of the deal, als ze je evt. pakken. Bovendien is dat weer een mooi verhaal voor in de kroeg (‘weet je wat die kutwout tegen me zei, auw hoer?’) Nee, ik zal je uitleggen waarom het niet slim is… Als je dan ruig wil doen, en je bent teleurgesteld en boos en niet zo slim en de stress rent door je onderontwikkelde hersenpan en de hormonen schieten door je overdreven getrainde of royaal verwaarloosde, maar zelden ‘normale’ lichaam, denk dan toch de volgende keer 4 seconden langer na en donder het minimaal IN DE BERM! In plaats van op het fietspad. Het zou namelijk zo shit voor je zijn, als er vannacht een auto moet uitwijken voor jouw troep die je neefje, dochter, dorpsgenoot of wie dan ook totaal van de weg veegt, zodat hij of zij de rest van zijn of haar leven, met een beetje geluk, kan meedoen met de Paralympics of met zijn mond met een joystick zijn rolstoel kan bedienen… Of eventueel een tuintje op zijn buik krijgt en in een kist (ongeveer 50 kg spaanplaat) onder de zoden gaat. Ik vraag me af, of je dat ooit aan iemand zou durven vertellen. Of zou je nog bozer worden? Omdat alles je overkomt? Dit ( deze troep langs de kant donderen ) is je in elk geval niet overkomen. Dit was gewoon een keuze, die je zelf hebt gemaakt. En als je echt een kerel bent, kom je het opruimen. Ik heb het van de weg getrokken en gezorgd dat het veilig in de berm ligt, en als je een beetje ballen hebt kom JIJ het opruimen! Als je je daarna even op het kasteel meldt, drinken we samen een pint, geef ik je een hand en beloof ik niemand te vertellen wie je bent. Een stomme fout maakt iedereen wel eens, maar jij krijgt de kans hem te herstellen en als we allemaal een beetje delen, bereikt dit bericht je vast….


Foto’s: Facebookpagina Igor Stel