Ondernemer van de dag: Davy Heuts van Kabeldirect

Wie ben ik?

Mijn naam is Davy Heuts, 25 jaar. Ik ben geboren en woonachtig in Brunssum. Van mijn 15e tot mijn 19e heb ik gewerkt in een computerwinkeltje in Brunssum. Er kwamen vaak klanten in de winkel die vroegen naar allerlei kabels. Maar als klanten op zoek waren naar een kabel in een andere lengte, kleur of soort moest ik vaak nee verkopen. Als we de gewenste kabel wel in het assortiment hadden, was het vaak een kabel in een dure blisterverpakking. Dit terwijl de klant eigenlijk gewoon op zoek was naar een goedkope kabel zonder dure verpakking. Zo is het idee voor Kabeldirect ontstaan.

Schermafbeelding 2016-07-31 om 20.07.03

Het meeste geleerd…

Als student heb ik het meest geleerd door te doen. Vanaf mijn 15e werkte ik in de computerwinkel en op mijn 19e ben ik samen met mijn compagnon Eric van Wenkop met Kabeldirect gestart. Ik heb in de computerwinkel veel geleerd over klantcontact, producten, maar ook veel technische kennis opgedaan over verschillende kabels en aansluitingen. Deze kenniskwam bij het opstarten van ons eigen bedrijf goed van pas! Daarnaast heb ik tijdens mijn studie PBM (People & Business Management) ook de nodige theoretische kennis opgedaan.

Belangrijkste inspiratiebron?

Ik vind het leuk om te zien dat klanten die op zoek zijn naar de gekste kabel,overal al zijn geweest, maar nergens de juiste kabel kunnen vinden, bij ons terecht kunnen om hun apparaten toch aan te sluiten. Dit zorgt voor een blije klant en daar doen we het allemaal voor.

Bedrijf CV

Kabeldirect.nl is gevestigd op Haefland 5-A in Brunssum. Kabeldirect is dé webwinkel voor al uw kabels en accessoires. We bestaan sinds 2010 en zijn sinds 2012 gevestigd op het Haefland in Brunssum. Kabeldirect is een webwinkel en de meeste artikelen zijn bij ons op voorraad. Hierdoor kunnen klanten hun bestelling in heel Nederland en België de volgende dag al in huis verwachten als ze ’s avonds voor 21:00u bestellen. Naast het verzenden, onderscheiden we ons ten opzichte van concurrenten door onze afhaalbalie. Klanten kunnen bij ons in Brunssum langskomen met hun oude videorecorder en beamer en wij voorzien ze van deskundig advies. Zo loopt de klant vervolgens met de juiste kabel de deur uit.

Eric en ik zijn met zijn tweeën gestart in 2010. We waren toen beiden 19 jaar oud. Inmiddels zijn we beiden 25 jaar en hebben we een team van 14 personen.

Waarom bent u met het bedrijf gestart?

We merkten dat men vaak vroeg naar allerlei soorten kabels die niet in een winkel te koop waren. Denk aan kabels met een haakse stekker, zodat de TV dichter tegen de muur kan worden gehangen of HDMI kabels van 20 meter. De kabels die wel in de winkel te koop zijn, zitten meestal in een dure blisterverpakking terwijl de meeste klanten dit niet zoeken. De meeste klanten zoeken een simpele en goedkope oplossing om hun apparaten op elkaar aan te sluiten en dit kunnen wij hen bieden.

Hoe komt u aan uw klanten?

Mond tot mond reclame, online adverteren, advertenties in weekbladen, social media, klanten reviews en terugkerende klanten.

Wat is uw meest succesvolle product/dienst en waarom?

Toen we in 2010 zijn gestart hadden we een basis assortiment: de producten die ook in de winkel verkocht werden, maar dan zonder de dure verpakkingen. Inmiddels hebben we een assortiment van meer dan 5.000 artikelen dat dagelijks wordt uitgebreid. Het hardst lopen de Powerbanks, Videograbbers en allerlei aansluitkabels voor TV en mobiele telefonie.

Wat is uw laatste grote investering geweest?

Afgelopen 1,5 jaar hebben we flink geïnvesteerd in een nieuw ERP systeem. Dit systeem werkt met barcodescanners en zorgt ervoor dat een groot deel van de processen zijn geautomatiseerd. Hierdoor is de kans op fouten stukken kleiner en zijn we goed voorbereid om in de komende jaren nog verder te groeien!

Wat is uw laatste grote succes geweest?

Afgelopen jaar hebben we twee mooie prijzen in de wacht gesleept. Zo hebben we de startersprijs van de Rabo EconomyAwards gewonnen en zijn we tweede geworden bij de Beslist.nl WebshopAwards. Dit jaar zijn we genomineerd voor de Startup Award Logistieke Webshop, die op 22 september uitgereikt wordt in het Evoluon in Eindhoven. We hopen natuurlijk weer een prijs in de wacht te slepen, maar het is al een hele eer om bij de 7 finalisten te horen.

Hoe kijkt u tegen de toekomst aan?

Afgelopen jaren zijn we ieder jaar flink gegroeid. We hebben grote plannen en verwachten in 2020 de omzet te verdrievoudigen. Om dat doel te bereiken zien we diverse kansen. Zo leveren we al in België en Nederland, maar Duitsland ligt letterlijk om de hoek. Daarnaast zijn er veel producten die wij nog niet in ons assortiment hebben, dus ook een verdere uitbreiding van het assortiment vindt dagelijks plaats. Hierdoor krijgen we elke maand weer enkele honderden nieuwe producten in het assortiment.

Heeft u nog een tip voor andere ondernemers?

Doordat wij zijn gestart met een klein assortiment en steeds beetje bij beetje hebben uitgebreid, hebben wij geen gebruik gemaakt van externe financieringen. Alle voorraad en inventaris is betaald en we hebben geen schulden. Dat is een prettig idee!

Wij zijn destijds gestart zonder ondernemingsplan en bij ons is dat goed gegaan, omdat we het idee in ons hoofd helder hadden. Zorg voor een goed idee en zorg ervoor dat je niet alleen weet wàt je wilt gaan doen, maar vooral ook hóe je het wilt gaan doen.

Kabeldirect is bereikbaar via:

www.kabeldirect.nl