Fransien van Leeuwen (Henk van Leeuwen Timmerwerken)

Wie ben ik?
Ik ben Fransien van Leeuwen, mede-eigenaar van Henk van Leeuwen Timmerwerken.
Al sinds 1992 vertalen wij interieurideeën naar creatieve ontwerpen van hoogstaande kwaliteit. Bestonden de werkzaamheden in het begin voornamelijk uit scheepstimmerwerken en meubilair, inmiddels verzorgt ons bedrijf uiteenlopende (renovatie)projecten, zoals keukens, badkamermeubelen, binnen- en buitendeuren, trappen en zelfs de binnenrenovatie van monumentale panden. Wij ontwerpen en realiseren al onze projecten in onze eigen werkplaats.

fransien_van_leeuwen

Het meeste geleerd…
Door middel van praktijkervaring, maar ook van mijn man Henk. Persoonlijk ben ik van mening dat als je iets niet weet, je dat het beste gewoon kunt aangeven en dit uit te zoeken. Het is echt een mannenwereld waarin ik mij als vrouw weet te onderscheiden.

Belangrijkste inspiratiebron?
Ik vind het een uitdaging om datgene wat de klant vraagt zo optimaal mogelijk te kunnen aanbieden. Vaak moet je inventief zijn en het is prachtig om te zien als je mensen daarmee gelukkig kunt maken. Dat is iets wat mij inspireert. Ik heb niet een specifieke ontwerper als inspiratiebron.

Waarom bent u met het bedrijf gestart?
Mijn man is met het bedrijf gestart omdat hij dacht: ‘wat ik voor mijn baas doe, kan ik zelf ook.’ Het ondernemerschap heeft hij onderschat, hij is met name goed met zijn handen, het echte maatwerk. Ik ben de administratie en de acquisitie gaan doen. Zo is het bijna 25 jaar geleden begonnen.

Hoe komt u aan uw klanten?
Vooral door goed werk te leveren, dat spreekt zich rond. Mond-tot-mond reclame is dan ook voor ons nog altijd de belangrijkste motor voor nieuwe klanten. Daarnaast zetten wij in op diverse media, zowel online als offline, om onze dienstverlening kenbaar te maken. Het laten zien van projecten en verhalen van klanten die inspireren spreekt daarbij het meeste tot de verbeelding.

Wat is uw meest succesvolle product/dienst en waarom?
Waar het wonen en werken betreft, heeft iedereen eigen ideeën en wensen. Wij vertalen deze door goed te luisteren en mee te denken in creatieve, praktische ontwerpen. Wij leveren 100% handwerk, geheel op maat en met oog voor detail. Het materiaal, de afwerking, de stijl: als het niet perfect is, is het wat ons betreft niet af. Van ons kan je een persoonlijk, eerlijk en zo volledig mogelijk advies verwachten, zodat je de keuze maakt die bij je past, met een eindresultaat waar je écht tevreden over bent. Dat is wat ons succesvol maakt.

Wat is uw laatste grote succes geweest?
We hebben heel veel leuke projecten afgerond in de particuliere markt en onlangs een mooie winkelinrichting gerealiseerd voor Masita. En voor VDL/Nedcar in Born diverse projecten uitgevoerd. Wat ik persoonlijk erg mooi vind, is dat we voor de kledingbank een mooie balie hebben gemaakt in oogverblindend blauw. Als onze klant tevreden is, dan is elk project voor ons succesvol.

Hoe kijkt u tegen de toekomst aan?
De meubelbranche heeft het de afgelopen jaren lastig gehad. Maar doordat ons bedrijf zo veelzijdig is, hebben we deze moeilijke periode overleefd en zie ik de toekomst zonnig tegemoet. De trend is dat mensen niet meer op zoek zijn naar standaard meubilair, maar graag hun wensen persoonlijk willen laten realiseren.

Voor welke ondernemer heeft u bewondering?
Voor Ben van Schijndel, van Van Schijndel BV. Omdat hij na twee bijna faillissementen weer een succesvol bedrijf heeft neergezet en een gat in de markt heeft gevonden met een uniek concept voor hydrolyse afvaltransport.

Henk van Leeuwen Timmerwerken is bereikbaar via:
www.henkvanleeuwen.nl