Sven Hanssen (Online Gamecard Diensten B.V.)

Wie ben ik?
Mijn naam is Sven Hanssen, 43 jaar en geboren in de mooie Limburgse stad Heerlen. Vanaf het ontstaan van het internet ben ik geïnteresseerd in alles wat daarmee te maken heeft. Het was voor mij dan ook een logische stap om een eigen webshop te beginnen. Daarnaast ben ik fanatiek Gamer op mijn Xbox en Playstation. Mijn passie voor het internet en Online Gaming heb ik met mijn webshop kunnen combineren.

sven-hanssen

Het meest geleerd…
Ik heb het meest geleerd door de dingen gewoon aan te pakken en door te luisteren naar de feedback van onze klanten.

Belangrijkste inspiratiebron?
Ik kan er enorm van genieten als een klant in een review schrijft dat zijn order binnen enkele seconden per e-mail binnen kwam en dat hij niet begrijpt hoe we dat voor elkaar krijgen. Mijn dag kan dan niet meer stuk.

Waarom bent u met het bedrijf gestart?
Als fanatiek Xbox Gamer kocht ik mijn Xbox Live abonnementen altijd in de reguliere winkels. Deze werden als codes met een kras-laag geleverd en waren verpakt in een duur plastic DVD doosje. Hierdoor werd de prijs veel hoger dan eigenlijk nodig was. Een Xbox live abonnement kostte destijds €59,99 per jaar. Ik was er van overtuigd dat dit goedkoper én sneller kon. Een code kun je immers per e-mail verzenden, zonder onnodige dure verpakkingen. En dat bleek ook wel, want in onze webshop konden wij hetzelfde abonnement aanbieden voor €37,95. Een tijdje later hebben we ons leveringssysteem volledig geautomatiseerd waardoor het voor klanten mogelijk werd midden in de nacht en in het weekend een bestelling te plaatsen en deze direct per e-mail te ontvangen.

Hoe komt u aan uw klanten?
Zoekmachines zoals Google en Bing zijn de belangrijkste manier om in contact met klanten te komen. Daarnaast is klanttevredenheid enorm belangrijk, hierdoor vinden klanten ons door mond tot mond reclame, klanten reviews en social media.

Wat is uw meest succesvolle product en waarom?
Dat zijn er velen maar als ik er één moet noemen dan zijn dat de Playstation Network vouchers van 20 en 50 euro (in de volksmond ‘PSN Card’ genoemd). Vanwege het enorme succes van de Playstation 4 zijn deze PSN prepaid kaarten erg populair.

Wat is uw laatste grote succes geweest?
Mijn bedrijf is de afgelopen 2 jaar uitgegroeid van twee naar zes werknemers. Hierdoor werd het mogelijk ons assortiment uit breiden met onder andere iTunes en Google Play Gift cards. Tevens kunnen we nu nog sneller op klantvragen reageren.

Hoe kijkt u tegen de toekomst aan?
We werken momenteel aan een volledig nieuw webshop systeem met veel nieuwe artikelen. In de nabije toekomst breiden we ons assortiment uit met digitale Gamekeys en Software. Ons team heeft hier enorm veel zin in en we kijken vol vertrouwen uit naar de toekomst.

Voor welke ondernemer heeft u bewondering?
Ik heb een enorme bewondering voor de oprichter van Apple, Steve Jobs. Hij wist met zijn innovatieve ideeën en producten een enorme verandering in de markt teweeg te brengen, daar heb ik respect voor.

Online Gamecard Diensten is bereikbaar via:
http://gamecardsdirect.nl