Ondernemers stappen uit Tempeleers Maastricht, maar geen crisis

De ondernemers  Norbert Frijns (advocaat), Frans de Rouw (mede-eigenaar Van Oost Verzekeringen) Robert de Vree (eigenaar Apple-reseller ivizi) stappen uit de Maastrichtse carnavalsvereniging De Tempeleers. Ook Roland Dear (Media Groep Limburg) Eric Lambert (Zuidlease) en Richard Jongen zijn per direct opgestapt. De leden zijn het niet eens met de koers van de vereniging.

Toch bestrijdt de Stadscarnavalsorganisatie in een schriftelijke reactie dat er sprake is van een crisis.

Hieronder de verklaring:

Prizzedent Tempeleer Henk de Jong: “Ieder jaar wordt op onze afsluitende vergadering voor het zomerreces een aantal sleutelposities al dan niet herbenoemd. Zo heeft de plenair een nieuwe vicevoorzitter gekozen en is bekend gemaakt dat Norbert Frijns stopt als ‘Sirremoniemeister’.

Tijdens de evaluatie van het carnavalsseizoen 2015-2016 kwam tevens naar voren dat bestuurlijk niet iedereen op een lijn zat. Henk de Jong: “Bestuurlijk was het geen makkelijk jaar. We hebben een aantal belangrijke beslissingen moeten nemen, waar niet iedereen in het bestuur mee op een lijn lag. Dit heeft geleid tot het opstappen van commissievoorzitters Frans de Rouw (Fike, Financiële Kemissie) en Roland Dear (Kara, Kanselarijraod). Tempeleers Richard Jongen, Eric Lamberti en Robert de Vree hebben zich vervolgens gecommitteerd aan hun commissievoorzitter.”
De Tempeleers betreuren het vertrek van het zestal, maar respecteren hun keuze. Ook bedanken we hen voor de geleverde inzet voor de Tempeleers en de Mestreechter Vasteaovend. Het zomerreces wordt gebruikt om weloverwogen en zorgvuldig op zoek te gaan om de vacante posities opnieuw in te vullen. Henk de Jong: “het belangrijkste is de rust te bewaren en ook in 2017 weer een ‘oonvervalste Mestreechter Vastelaovend’ te organiseren.”