Pommeron uit Venray biedt een intelligent online platform waarop boeren en tuinders direct zaken kunnen doen met hun afnemers en waarop logistieke dienstverleners kunnen worden aangesloten.

LIOF ondersteunt Pommeron met een lening vanuit het Limburg Business Development Fonds. Met deze financiering kan het platform technisch afgerond worden en worden de eerste stappen op de markt gezet.

Pommeron biedt een intelligent online platform waarop boeren en tuinders direct zaken kunnen doen met hun afnemers en waarop logistieke dienstverleners kunnen worden aangesloten. Het platform heeft een neutraal karakter: het heeft geen voorkeur voor specifieke groepen boeren en tuinders en/of afnemers Als het platform aanslaat is er een grote markt voor.

Afnemers kunnen bestellingen plaatsen en samenwerking zoeken met logistieke dienstverleners. De administratieve afhandeling en logistieke stromen worden aan beide zijden snel en makkelijk geregeld.

Met dit online platform zorgt Pommeron voor een duurzame vorm van samenwerking, waarin de prijs geen doorslaggevend verkoop- of inkoopargument is. Het leidt tot meer onderscheidend vermogen voor de boeren en tuinders en daarmee tot een verankering van deze sector binnen de eigen regio.