Voor de derde keer op rij heeft ziekenhuisbestuurder Max Visser een vertrekpremie opgestreken. Dit keer kreeg hij een premie betaald van het St. Jans Gasthuis in Weert. Visser ontving 75.000 euro, de maximale ontslagvergoeding voor bestuurders in de (semi-)publieke sector, meldt RTL Z.

Voormalig kinderarts Max Visser is sinds 2009 bestuurder. Zijn eerste functie in die hoedanigheid was bij VieCuri, met vestigingen in Venlo en Venray. Daar vertrok hij in 2011. Later bleek dat hij nog vier maanden als adviseur zou hebben gefungeerd en daarvoor 74.000 euro kreeg betaald. Van 2012 tot 2013 was hij bestuurder bij het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer. Daar werd hij ontslagen, maar kreeg bij vertrek een premie van 80.000 euro mee.

Visser ging vervolgens in 2013 als toezichthouder aan de slag bij het St. Jans Gasthuis in Weert, om er een jaar later plaats te nemen in de raad van bestuur. In 2017 kondigde hij zijn vertrek aan. In tegenstelling tot wat hij toen beweerde was dat niet uit eigen beweging. Naast de ontslagpremie kreeg hij nog enkele maanden doorbetaald. Dat kostte het ziekenhuis nog eens 55.000 euro. Visser, die niet op de bevindingen wilde reageren, zou voor dat bedrag wel nog werkzaamheden hebben verricht.