Ook Waterleiding Maatschappij Limburg gaat mkb-leveranciers binnen 30 dagen betalen

Dit is het initiatief dat ernaar streeft dat rekeningen van leveranciers uit het mkb binnen dertig dagen worden betaald.

Naast WML behoren ook a.s.r., SAP, de Kamer van Koophandel (KvK) en de Volksbank tot de nieuwkomers bij betaalme.nu.

Gaston Wijler, hoofd Inkoop en Financiën van WML: “Zoals een goede drinkwatervoorziening essentieel is voor de volksgezondheid, het welzijn en de welvaart van onze samenleving, is maatschappelijk verantwoord ondernemen voor ons bedrijf geen speeltje of hobby, maar een vanzelfsprekende en noodzakelijke manier van werken. Daar hoort voor ons ook een fatsoenlijk betaalgedrag bij. We bieden onze leveranciers een betaaltermijn van uiterlijk 30 dagen. We hopen dat goed voorbeeld goed doet volgen. Vanzelfsprekend én noodzakelijk!”

Uit de laatste rapportage aan Betaalme.nu blijkt dat de grote afnemers die aan het initiatief deelnemen in 2016 voor 170.000 leveranciers uit het MKB een betaaltermijn hebben gehanteerd van maximaal 30 dagen. Dit betrof €1,6 miljard aan facturen. De grote afnemers die meedoen slagen er bovendien steeds beter in om hun kleinere leveranciers meer transparantie te bieden over hun betalingen, en om aan hun toegezegde verbeteringen te voldoen, zo blijkt uit de rapportage.