De wondere wereld van Christian Petermann

Never a dull moment in het leven van Christian Petermann. Hij doet nu de PR voor de Money- en Cryptofair MIF in het Mecc in Maastricht. Komend weekeinde worden daar 12.000 bezoekers verwacht die zich onder meer kunnen verdiepen in het beleggen in cryptomunten als de Bitcoin.

Een beurs precies op het juiste moment: is de Bitcoin het nieuwe digitale goud of blijkt het een grote zeepbel? In het blockchain-land der blinden is éénoog koning. In het Mecc kan de bezoeker zich laven aan kennis.

Petermann –  altijd superstrak in het pak –  past bij de de MIF organisatie. Die denkt ook in het groot. Ze “wil met deze eerste beurs de basis leggen voor een (crypto) valuta beurs van wereldformaat.” In een adem trekt Petermann op social media alvast een parallel met de  gezelligheid van de Tefaf.

Petermann is kampioen name-dropping. Petermann kwam er herhaaldelijk mee in het nieuws en ook mee in opspraak.

Tijdens het proces tegen Jos van Rey twitterde hij over de officier van justitie: “Ik hoop dat Anja Janssen-De Boer, oftewel ‘de Irma Grese van het OM’, nog vanavond verongelukt.” Irma Grese was een SS-kampbewaakster in Auschwitz, Ravensbrück en Bergen-Belsen.  Petermann werd voor de tweet  strafrechtelijk veroordeeld.

Petermann kwam ook in het nieuws als de man die – via een contact met Jean-Marie Pfaff  en dochter Kelly – voetballegende Diego Maradonna naar VV Heksenberg in Brunssum wist te halen. Maradonna kwam niet opdagen.

Andere grote namen? Samen met de zoon van Pablo Escobar ontwikkelt de Heerlenaar een computergame waarin het de bedoeling is de grootste drugsbaron van de wereld te worden. “Na ruim een jaar aan intensieve voorbereidingen komt de lancering van Empire of El Patron op eindelijk in zicht. In samenwerking met Juan Pablo Escobar hebben we een een aantal projecten uitgewerkt die dit voorjaar hun vuurdoop gaan beleven”, schreef hij op LinkedIn.

Het Heerlens raadslid voor de RPN (Realisten) vloog al twitterend nog een keer uit de bocht door een getrukeerde Hamas-foto van D66-lijsttrekker Alexander Pechtold te posten. Op het beeld is een demonstratie te zien waar een D66-verkiezingsposter met de tekst ‘En nu Hamas!’ omhoog wordt gehouden. De Palestijnse beweging is een terreurorganisatie.

Dichter bij huis deed Petermann van zich spreken door het strategospel 1Parkstad te bedenken met opdrachten als ‘Verover Heerlen en Kerkrade’.

Kritisch is het raadslid Petermann ook op de lokale politiek in Heerlen en de berichtgeving daarover. Na een documentaire van de NCRV over het Maankwartier is programmamaker Aart Zeeman doelwit van de toorn van Petermann. Weer via twitter: “Aart Zeeman ontving 20k onder de tafel om een staaltje Noord-Koreaanse propaganda te bedrijven. Geen journalistiek, geen fact checking, fout.”

En nu is hij de PR-man van een beurs in het Mecc, die moet uitgroeien tot een beurs van wereldformaat.

De organisator heeft Petermann leren kennen bij een BtoB-evenement. “Het klikte, zo is het contact ontstaan”.

Maurice Ubags