Leidt Limburgse tongval of cultuur tot salarisachterstand? Over 'botte Hollanders' gesproken

Een onderzoek dat op menige werkplek de gemoederen bezighoudt. Mensen die dialect spreken krijgen 5 tot 15% minder salaris dan collega’s die van huis uit Standaardnederlands spreken. Volgens professor Van Ours (Zeeuw van origine) die het onderzocht is enkel het dialect de verklaring voor het verschil.

Worden wij Limburgers – en de andere platpraters – gediscrimineerd? Dat geeft een slecht gevoel. Geeft een indruk van hoe je je moet voelen als je op basis van je buitenlandse achternaam niet aan de bak komt en niet de kans krijgt je te bewijzen. Of op basis van huidskleur, leeftijd of geslacht achtergesteld wordt.

Bekend uit onderzoeken is ook dat mensen die lang en ‘mooi’ zijn meer verdienen. Mannen verdienen meer dan vrouwen als ze hetzelfde werk doen. Vooroordelen en perceptie spelen kennelijk een veel grotere rol dan kennis en kunde.

Interessant onderzoek waar iedereen zijn eigen mening over zal hebben. Biologen zullen het evolutionair verklaren, historici in Limburg verwijzen naar de mijntijd toen de ingenieurs uit Delft de lakens uitdeelden, sociologen hebben weer een andere bril op.

Ik heb jaren in Westfriesland in Noord-Holland gewoond en ben er nog het merendeel van de weekends. Midden tussen de Hollanders met een harde ‘G’. Veel van die Westfriezen hebben overigens ook een sterk dialect, maar dat terzijde.

Wat sterker verschilt dan de taal is naar mijn idee de cultuur. De Westfriezen, de ‘Hollanders’, zijn veel directer. Zeggen je zonder enige omhaal van woorden wat ze ergens van vinden. Bam, recht in je gezicht. Ze worden niet bepaald afgeremd door enig gevoel van tact, zo oordelen wij als Limburgers.  In het begin is dat even wennen. Maar vrij snel krijg je door dat ‘die botte Hollanders’ het helemaal niet ‘bot’ bedoelen. En als je je aanpast en voor je gevoel ook een ‘botte’ opmerking maakt, blijkt dat ze dat ook helemaal niet ervaren als ‘bot’. Dan ben je gewoon net zo duidelijk. Dan spreek je dezelfde ‘taal’.

Blijft over dat als je als niet-Hollander veel ‘omfloerster’ blijft spreken (minder direct bent), je minder gehoord wordt of je jezelf wellicht sneller in een hoek geduwd voelt. En dat is een plek waarin je uiteindelijk minder opvalt en bijgevolg at the end minder salaris hebt.

Mijn devies: op je werk gewoon met een zachte ‘G’  zeggen wat je denkt (dat mag direct, maar moet altijd correct) en voor de rest vooral je resultaten voor je laten spreken. Een manager die zijn vak ‘verstaat’, begrijpt ook dat kwaliteit beloond moet worden. Een zachte ‘G’ hoeft niet in de weg te staan van harde euro’s.

Maurice Ubags