Oprichter en hoofdredacteur Gerrie Coerts vertrekt bij Wijlimburg

Hij gaat andere nieuwe projecten doen zoals meer reizen, een blog schrijven over de medici die zijn leven recent hebben gered en boeken over ondernemers. Maurice Ubags en Peter Eberson nemen de aandelen van de oprichter over en zetten het groeiende bedrijf voort.

Coerts: ‘Ik vertrek op een bijzonder hoogtepunt van Wijlimburg.nl. Vanuit het niets bij de start in 2009 hebben we nu onze 17.500 abonnees op de dagelijkse nieuwsbrief en trekt de website gemiddeld zo’n 10.000 bezoekers per dag’. Vorig jaar zijn er 5,2 miljoen pagina’s gelezen op de site. De website is mede bijzonder omdat er veel ‘slimme’ techniek wordt gebruikt zoals zelf bedachte en ontwikkelde software waardoor er meer productie is van relevante artikelen waarbij de journalist met name de eindcontrole doet en niet meer het begin tot en met het eind van het verhaal hoeft te maken. Ik wil al onze lezers bedanken voor het vertrouwen en het vele nieuws.’

FD

Coerts startte Wijlimburg in 2009 vanuit zijn correspondentschap Zuid-Nederland van Het Financieele Dagblad. Directe reden om met Wijlimburg te beginnen was dat er geen regionaal online bedrijf bestond met louter bedrijfsnieuws.

Toekomst

De oprichter van Wijlimburg: ‘Na mijn afscheid gaan de eerste verhalen over de doktoren en verplegers die mijn leven hebben gered. Daarnaast wil ik wat meer reizen over de wereld. Met name bijzondere landschappen zien en dieren kijken’. Hij blijft geïnteresseerd in het leven van Limburgse ondernemers en gaat daarover langere verhalen schrijven. En videoportretten maken. Coerts publiceerde in 2008 zijn eerste boek over ‘Limburgse Toppers, Ondernemers met Lef’ met verhalen over onder meer Pierre Boels, de gebroeders Goedmakers van Vebego/Hago, directeur Arthur Thomaes van tegelfabriek Mosa en Toverland-bedenker Jean Gelissen en anderen.

Maurice Ubags en Peter Eberson zijn al aandeelhouder binnen WijLimburg en nemen nu alle aandelen over. Zowel Ubags als Eberson zijn al enkele jaren aan WijLimburg verbonden en hebben ruime journalistieke ervaring bij diverse media. Voor de start bij WijLimburg werkten zij onder meer voor de Limburgse kranten. In 2004 waren zij de oprichter van het Maastrichtse weekblad De Ster en  in 2010 van opinieblad ZUID.

Gerrie Coerts is in het vervolg bereikbaar via zijn nieuw emailadres: gerriec3@gmail.com.

Schermafbeelding 2016-02-05 om 12.49.24

Gerrie Coerts