Oprichter en naamgever Zandbeek Communication Group overleden

Willem van Zandbeek richtte in 1995 marketing- en communicatiebureau Zandbeek Communication Group op en wist het bedrijf vanuit Eindhoven in korte tijd uit te bouwen tot een van de grootste onafhankelijke bureaus van Nederland.

Journalistieke roots
Van Zandbeek startte zijn carrière als journalist. Dat was hij onder andere voor verschillende titels van Brabant Pers en voor NieuwsTribune, het huidige MarketingTribune. Eind jaren tachtig maakte hij de overstap naar de PR-wereld, waar hij in korte tijd furore maakte. Hij zette een Europees netwerk van corporate communicatie- en PR-bureaus op voor een internationale reclameketen en startte al snel zijn eigen bureau.

Periode 1995 – 2017
Tussen 1995 en 2017 groeide Zandbeek Communication Group onder leiding van Van Zandbeek en echtgenote Thérèse uit tot een prijswinnend contentmarketing- en PR-bureau met vestigingen in Eindhoven en Maastricht. Het bureau ontwikkelt innovatieve en geïntegreerde communicatieoplossingen voor opdrachtgevers die actief zijn in de zakelijke markt, overheidssector en consumentenmarkt. Daarnaast was Van Zandbeek twee seizoenen lang het gezicht en presentator van het zakenprogramma van Omroep Brabant.

Zijn creativiteit, bevlogenheid en hartelijkheid maakten Van Zandbeek tot een geliefde leider en inspirator voor velen. Hij vormde tot vlak voor zijn overlijden samen met zoon Jasper (37) en dochter Fleur van Zandbeek (36) de directie van Zandbeek Communication Group. Beide kinderen zijn sinds 2004 werkzaam in het bedrijf en vormen sinds 2013 al de operationele leiding. Dochter Fleur volgt haar vader formeel op als algemeen directeur. Zoon Jasper is directeur strategie.

Van Zandbeek laat echtgenote, drie kinderen en vier kleinkinderen na.