“Je ziekte beschrijven in een boek en blog. Het kan en het is interessant. Dat heb ik gemerkt”, schrijft de oprichter van WijLimburg, Gerrie Coerts, op zijn LinkedIn-account.

“Met mijn tientallen jaren ervaring als journalist (WijLimburg, Het Financieele Dagblad, het NOS Journaal en meer) én ‘bezitter’ van een hersentumor ben ik in de hersenmaterie gedoken. Met dank aan mijn chirurg Olaf Schijns (Maastricht UMC+) die me zó heeft geopereerd dat ik me weer supergezond voel. Ik fiets wekelijks tientallen tot honderden kilometer. Heb ook de Mont Ventoux in Frankrijk succesvol beklommen. Nadenken en schrijven over hersentumoren komt deels overeen met artikelen maken over ondernemers zoals ik vele jaren heb gedaan zoals voor WijLimburg.nl. Ook zijn er grote verschillen. De medische wereld gaat over biologie, chemie, over dna en vooral onderzoekers en doktoren.Als journalist én hersentumorbezitter zijnde, schrijf ik een boek en blog over de dodelijke ziekte hersentumor. Rode draad is de journalistieke vraag: Wie verslaat de sluipmoordenaar?”

Bij Coerts werd 2014 de diagnose hersentumor vastgesteld. Hij is eind 2014 geopereerd. Daarbij is  90% van de tumor weggehaald. Een aantal maanden later ging hij weer fulltime aan de slag. In 2016 verkocht de oprichter zijn aandelen WijLimburg.

Coerts laat weten dat hij wekelijks een aantal artikelen wil plaatsen op de blog en dat het boek later dit jaar zal verschijnen.

Klik hier voor meer informatie over de blog en het boek van Gerrie Coerts.