Over vijf tot tien jaar zijn Aziatische uitzendkrachten in Nederland hard nodig, stelt Frank van Gool van het Venrayse uitzendbureau OTTO Work Force op de website van het bedrijf weten. Volgens de topman wordt het in de komende jaren door vergrijzing steeds moeilijker om vacatures in Europa in te vullen.

Het uitzendbureau uit Venray haalt nu nog voornamelijk uitzendkrachten uit Oost-Europa, maar dat wordt steeds moeilijker, merkt ook Frank van Gool. “We halen nu 40 procent van onze uitzendkrachten uit Nederland en 60 procent uit Oost-Europa. We kunnen nog in landen als Bulgarije en Hongarije mensen proberen te vinden. Maar in de toekomst moeten we ook mondiaal gaan werven.”

Mondiaal werven is volgens Van Gool noodzakelijk omdat de vergrijzing in Europa, en vooral in Duitsland, groot is. Veel mensen gaan met pensioen en daardoor komen er steeds meer vacatures. En die moeten opgevuld worden. “In de toekomst zullen we daarom misschien Vietnamezen naar Nederland moeten halen”, stelt hij. Het bedrijf denkt dan te profiteren van het netwerk van haar nieuwe Japanse grootaandeelhouder OSI. Dat beursgenoteerde bedrijf heeft ruim 60.000 medewerkers en is actief in Azië, Australië en Zuid-Amerika.

Tevens laat OTTO Work Force weten dat het in 2017 een omzet van 282 miljoen euro wist te behalen. Cijfers die nog nooit eerder werden behaald. Dat is 20 miljoen meer dan in 2016, een groei van 7,6 procent. Ook de winst groeide, van 6 naar 8 miljoen euro.
De toename van de omzet en winst kwam vooral door de activiteiten in Nederland. Voor het eerst had het bedrijf een weekomzet van 5 miljoen euro in ons land. In Duitsland en Centraal-Europa ging de omzet omlaag.