De medewerkers van Oostwegel Collection (Château Neercanne, Winselerhof, Château St. Gerlach en Kruisherenhotel Maastricht) hebben voor 600 kilo aan oude bedrijfskleding verzameld. Daar waar oude bedrijfskleding normaal gesproken vaak op de vuilnisbelt of in een verbrandingsoven eindigt, krijgen de broeken, overhemden, colberts, gilets, rokken en dassen van de Oostwegel Collection-medewerkers een nieuwe bestemming.

Designer Julie van den Boorn van Pōur Product uit Sittard gaat de kleding omzetten in dagelijkse gebruiksvoorwerpen, zoals draagtassen en rugzakken. Daarnaast gaat ze met Françoise Oostwegel samenwerken aan het ontwerp van een item dat de medewerkers later in het jaar terug zullen krijgen in de vorm van een kerstcadeau.

Directeur Business Development, Camille Oostwegel jr., is blij dat ze een goede bestemming hebben gevonden voor de oude kleding waarmee ze een bijdrage doen aan creativiteit, sociale werkvoorziening en ook de afvalberg niet verder doen groeien. “Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfscultuur en dit initiatief past goed in ons duurzaamheidsbeleid dat wij ‘Samen maken wij de toekomst’ noemen. Het idee van deze specifieke herbestemming is ontstaan doordat mijn zus, Françoise, wist dat een voormalige studiegenoot producten ontwikkelt uit onder andere gerecyclede werkkleding.”