Overname Telegraaf Media Groep wordt gevecht; Talpa stapt naar Ondernemingskamer

Het bedrijf van John de Mol is van mening dat de commissarissen van TMG niet te goeder trouw handelen en het overnamebod van Mediahuis en de familie Van Puijenbroek bevoordelen. De Mol biedt namelijk 6,50 euro per aandeel, terwijl het bod van Mediahuis en Van Puijenbroek 50 cent per aandeel minder is.

In het weekend werd bekend dat de commissarissen het bod van Mediahuis/Van Puijenbroek steunen. De Raad van Bestuur werd hiervoor geschorst. De toezichthouders hebben onder leiding van Jan Nooitgedagt de bestuurstaken overgenomen.

Gisteravond kondigde eerst de ondernemingsraad van TMG aan om de commissarissen voor de Ondernemingskamer te slepen en niet veel later bracht Talpa het nieuws over de stap naar de Ondernemingskamer naar buiten.

In een persverklaring laat Talpa weten: “De RvC heeft geen steekhoudende redenen gegeven voor het aanbevelen van het bod van Mediahuis en VP Exploitatie, terwijl het door Talpa aangekondigde bod qua prijs, strategie, financiering, positie van TMG binnen Talpa en vooruitzichten voor werknemers superieur is aan dat van Mediahuis en VP Exploitatie.”

Ook geven zijn aan dat in het biedingsproces rondom TMG de RvC in strijd heeft gehandeld met de redelijkheid en billijkheid en de beginselen van goede corporate governance.

Voor Talpa is haast geboden, meldt het FD. Woensdag leveren Mediahuis en Van Puijenbroek hun biedingsbericht in bij de Autoriteit Financiële Markten. Op dezelfde dag presenteert TMG zijn jaarcijfers.

In 2013 ontstond het Mediahuis uit de twee Vlaamse dagbladuitgevers, Corelio en Concentra. In België is het Mediahuis uitgever onder meer van De Standaard, Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. In Nederland van NRC en De Limburger.