Overnamegevecht Telegraaf Media Groep: bestuurders moeten opstappen

Het overnamegevecht rond de Telegraaf Media Groep heeft de eerste slachtoffers gemaakt. De Raad van Commissarissen heeft de twee bestuurders, CEO Geert Jan Van der Snoek, en de financiële topman Leo Epskamp op non-actief gezet.

De twee zouden zich volgens de RvC niet realistisch en constructief hebben opgesteld. De twee zouden geweigerd hebben te tekenen voor medewerking aan een overname door de combinatie Mediahuis/Van Puijenbroek (VP Exploitatie).

In de strijd heeft de combinatie van het Belgische mediabedrijf Mediahuis (onder meer uitgever van NRC en De Limburger) en de familie Van Puijenbroek (VP Exploitatie) een ruim meerderheidsbelang (59%) aan aandelen verworven in De Telegraaf Media Groep. Daarmee hebben ze de facto ook de controle over het bedrijf. Van Puijenbroek wil met de Belgen in zee, omdat daarmee de toekomst van TMG het beste is gediend. “Het gaat ons niet alleen om geld. We willen dat het concern in een veilige haven terechtkomt”, liet de familie optekenen. Dat is ook de visie van de Raad van Commissarissen.

John de Mol weigert zich vooralsnog neer te leggen bij een nederlaag in de biedingenstrijd. Hij verhoogde dit weekend zijn bod op de aandelen naar 6,50 euro per aandeel, waar de combinatie het bod nog licht optrok van 5,90 euro naar 6,00 euro per aandeel.

De commerciële toplaag van het bedrijf sprak uit dat de belangen van TMG het beste gediend zouden zijn bij De Mols Talpa. De ondernemingsraad distantieerde zich meteen van die uitspraak van de commerciële directeur.