De Maasplassen in Midden-Limburg hebben een nieuwe blikvanger: Fun Beach Fountain, een reuzenfontein die water met een snelheid van 250 kilometer per uur, meer dan 100 meter de hoogte in kan spuiten. Daarmee behoort de fontein tot één de  vijf hoogste fonteinen ter wereld. De fontein ligt in het water van Fun Beach in Panheel en is een initiatief van Fun Beach-eigenaar Luc van Engelen. Met subsidies van de provincie Limburg en de gemeente Maasgouw is het project gerealiseerd.

Het idee voor de reuzenfontein ontstond doordat Luc van Engelen van het Fun Beach Event & Leisurepark een attractie wilde realiseren om het Midden-Limburgse Maasplassengebied beter op de kaart te zetten. Het recreatiepark liet zich daarbij inspireren door het Drielandenpunt in Vaals dat kenmerkend is voor Zuid-Limburg, zo wil Fun Beach Fountain dat ook in het Midden-Limburgse zijn.

Bij de ontwikkeling van Fun Beach Fountain stond veiligheid uiteraard voorop, zodat de toeschouwers van de reuzenfontein en de dagrecreanten van het Fun Beach Event & Leisurepark helemaal niets kan gebeuren. Zo wordt bij harde wind de spuithoogte automatisch aangepast en vormt de fontein tijdens het spuiten geen enkel gevaar voor zwemmers. Daarmee is Fun Beach Fountain niet alleen zeer spectaculair, maar ook uitermate mens- én diervriendelijk!

Sinds 1951 is de fontein in het Meer van Genève in Zwitserland,met een spuithoogte van 140 meter, Europa’s hoogste fontein en tevens één van de grootste fonteinen ter wereld. Sinds sinds de officiële ingebruikname in juli 2018 mag Fun Beach Fountain, met een spuithoogte van 100 meter, zich één van de hoogste fontein van Europa noemen en één van de vijf hoogste fonteinen ter wereld! Op termijn zal de Fun Beach Fountain tussen de 140 en 150 meter hoog gaan spuiten. Momenteel is men bezig met het optimaliseren van de gehele technische installatie. De installatie van de reuzenfontein weegt in totaal 50.000 kilogram en is met behulp van een megakraan van 400 ton in het water van het Fun Beach Event & Leisurepark geplaatst.