Pantelis Group (Genk/België) koopt Hotel Merici (Sittard)

Ballast Nedam Development met hoofdkantoor in Nieuwegein heeft overeenstemming over de verkoop van viersterrenhotel Merici in Sittard. Ook tot de verkoop behoren900 m2 commerciële ruimte (bestemd voor hotel- en restaurant doeleinden) en 2.200 m2 van het historische Kloosterkwartier (dat getransformeerd kan worden in een hotel of woningen) dat grenst aan het hotel. De Belgische hotel investeerder Pantelis Group uit Genk, opgericht door George Patelis, wordt de nieuwe eigenaar.

Gisteren liet de failliet verklaarde huurder van het hotel, Jean-Paul Hameleers, aan de lokale nieuwssite sittard-geleennieuws.nl weten dat hij opgelucht was. Na het faillissement leek het erop dat een doorstart niet tot de mogelijkheden behoorde. Begin juni werd het hotel failliet verklaard omdat de huurlasten voor Hameleers veel te hoog waren. De kamerbezetting daarentegen was goed. Volgens de website sittard-geleennieuws gaat het hotel op vrijdag 28 juli weer open.

Of de 23 medewerkers die ontslagen werden na het faillissement weer in dienst komen, is niet bekend. Hameleers was niet bereikbaar voor commentaar.

Volgens Ballast Nedam Development past de verkoop in hun strategieom te blijven investeren en ontwikkelen in grote mix-use projecten en woningbouwprojecten in de Randstad. Het portfolio van het bedrijf wordt hierop actief aangepast.

Lange termijn visie
Pantelis Group heeft een lange termijn visie op het transformeren en restaureren van aangekochte onderdelen van het Kloosterkwartier. Ballast Nedam Development laat weten dat ze ervan overtuigd is dat zij een nieuwe eigenaar heeft gevonden met ervaring in en visie op de herontwikkeling van monumenten. Ze zijn verheugd dat de verkoopovereenkomst zo snel na het faillissement van de voormalige huurder is gesloten. Pantelis Group heeft er mee ingestemd dat het hotel zo spoedig mogelijk wordt heropent. Dat laatste zorgt voor een positieve impuls voor de gemeente Sittard-Geleen. De horeca en het historische hart van de gemeente kunnen hier van mee profiteren.

Het Kloosterkwartier
Het Kloosterkwartier is ontwikkeld door LAUDY Bouw & Ontwikkeling (onderdeel van Ballast Nedam). Het complex bestaat uit twee kloosters met zeven monumenten, 15 luxueuze appartementen, een hotel en een ondergrondse parkeergarage. Het Bestuurscentrum van de gemeente Sittard-Geleen wordt volgend jaar ook ondergebracht in het complex.