Succes is mooi, maar zorgt ook voor uitdagingen. Fortuna Sittard beschikt op dit moment over 2500 parkeerplaatsen rondom het stadion en dat is te weinig te weinig volgens de eredivisiemaatstaven. De club is daarom met diverse grote bedrijven rondom het stadion in gesprek om bij thuiswedstrijden hun parkeercapaciteit beschikbaar te stellen, zo meldt De Limburger.

De eerste thuiswedstrijd van de Sittardse eredivisieclub is op zaterdag 18 augustus. Dan komt direct landskampioen PSV op bezoek. Garantie voor een vol stadion. Maar op diezelfde dag finisht de zesde etappe van de Binckbank Tour, een internationale wielerronde voor profrenners, in het Tom Dumoulin Bike Park, pal voor het ­stadion. Ook daar worden ettelijke duizenden toeschouwers verwacht.

Volgens stadiondirecteur Ron Quaedvlieg is Fortuna Sittard met diverse bedrijven in de omgeving van het stadion,zoals DSM, Sabic en Mediahuis Limburg in vergevorderde onderhandeling p, hun grote parkeerterreinen gratis beschikbaar te stellen op wedstrijddagen. Bij een definitief akkoord levert dat in eerste instantie zo’n duizend extra parkeerplaatsen op. Waarschijnlijk is er behoefte aan meer.