Particon (stichting De Weijerhorst) neemt belang in Tehava International om groei te steunen

Robert Vrancken Robert Vrancken

Tehava International is in 1968 opgericht en is een internationale speler op de sportieve fietsmarkt (mid- en high-end). Tehava International voert meer dan 40 toonaangevende merken van hoofdzakelijk sportieve fietsen, evenals onderdelen en accessoires.

De afgelopen vijf jaar is Tehava flink gegroeid. In 2015 behaalde het bedrijf een omzet van meer dan € 30 miljoen. Met het toetreden van Particon als aandeelhouder haalt Tehava een partner in huis die de onderneming kan ondersteunen bij het realiseren van haar groeiambities, het verstevigen van haar marktpositie en het verder versterken van het fundament van de onderneming.

Robert Vrancken, algemeen directeur van Tehava: “Wij zijn zeer verheugd over deze participatie. Hierdoor kunnen we op een solide basis doorgroeien. Ook laten we hiermee zien dat onze keuze voor de sportieve markt de juiste is en dat we onze klanten, leveranciers en natuurlijk ons personeel een zeer gezonde basis van continuïteit kunnen bieden. Tehava zal zijn klantbelofte (‘Grip op sportief fietsen’) en overtuiging (‘Details in service maken het verschil’) de komende jaren op daadkrachtige wijze uitbouwen.”

Pierre Vincent, directeur van Particon, over de investering: “Door onze participatie kunnen we de goed doordachte groeistrategie van Tehava ondersteunen.
Tehava is een prachtig, dynamisch, Limburgs bedrijf met gemotiveerde medewerkers en een uitstekend management. Deze investering past perfect in onze doelstelling: ondernemingen voorzien van het werkkapitaal dat nodig is voor de groei van de onderneming, en daarmee de groei van werkgelegenheid.”

Profiel van Particon

Particon houdt zich bezig met het participeren in en ondersteunen van Limburgse ondernemingen met groeipotentie en beschermt en bevordert daardoor de lokale werkgelegenheid. Meestal gaat het om ondernemingen die een ontwikkelingsfase doormaken, bijvoorbeeld door expansie, bedrijfsopvolging of managementbuy-out.

Vanuit Particon B.V. worden fondsen ter beschikking gesteld met als doel om op basis van een gezonde bedrijfsontwikkeling de werkgelegenheid te stimuleren. Deze fondsen worden verstrekt als participaties, bestaande uit een mix van aandelenparticipaties in en achtergestelde leningen aan de betreffende ondernemingen. Zo mogelijk worden de participaties in samenwerking met andere risicodragende kapitaalverschaffers verricht.