Patty Smeets (WishABag uit Geulle)

Wie ben ik?
Ik ben Patty Smeets, 42 jaar en geboren in Maastricht. Ik heb de opleidingen Juridisch adviseur Bedrijfsrecht A en Copywriter gevolgd. Naast eigenaar van WishABag ben ik ook werkzaam als Marketing & PR medewerker bij Sanitairproductent SFA Benelux BV.

pattysmeets

CV van het bedrijf?
WishABag is een webshop en opgericht op 29 oktober 2015. De eenmanszaak is gevestigd in Geulle (gemeente Meerssen). Met mijn webshop verkoop ik tassen, sieraden en accessories.

Waarom bent u met het bedrijf gestart?
Ik heb altijd een voorliefde gehad voor het ondernemerschap, mode, schrijven en Europese steden. Op deze wijze heb ik een unieke combinatie kunnen creëren.

Het meeste geleerd van?
Het meeste heb ik waarschijnlijk geleerd van de dingen die in het begin niet meteen lukten. Vaak heb je een voorstelling van zaken die op papier zeer haalbaar lijken maar in praktijk toch een stuk moeilijker te verwezenlijken zijn.

Belangrijkste inspiratiebron?
Ik word dagelijks geïnspireerd door verschillende mensen die ik ontmoet, soms gepland en soms toevallig. Mensen die dromen najagen en écht keuzes durven te maken die inspireren mij het meest.

Hoe komt u aan uw klanten?
Mijn klanten komen via vrienden/kennissen, social media en redactionele artikelen die ik schrijf online en offline.

Hoe groot is uw afzetgebied?
Mijn klanten zijn woonachtig in Nederland en België

Wat is uw meest succesvolle product/dienst?
Mijn meest succesvolle producten zijn de PomPom bags, mijn assortiment lederen ringen en de bagcharms. Het WishABag-assortiment is van goede kwaliteit en toch betaalbaar . Het zijn producten die je niet overal kunt kopen. Overigens wordt van een aantal producten in mijn assortiment een deel gedoneerd aan Make A Wish Nederland.

Wat is uw laatste grote investering geweest?
Mijn laptop!

Hoe kijkt u tegen de toekomst aan?
Ik heb volop plannen voor de toekomst. Volgend jaar staat een bezoek gepland naar een Fashion beurs in Dusseldorf en ga ik inspiratie opdoen in Londen voor een nieuwe collectie.

Wilt u verder nog iets kwijt?
Ik vind het een hele eer om Ondernemer van de Dag te zijn.

Heeft u nog een tip voor andere ondernemers?
Tips geven is lastig, want we bewandelen allemaal ons eigen pad en hebben onze manier om tegen dingen aan te kijken. Dankbaar zijn voor wat je hebt en doen waar je gelukkig van wordt. Dat zijn eigenlijk al heel waardevolle zaken.

WishABag is te bereiken via www.wishabag.com of www.facebook.com/WishabagFashion/