Paul Berden: Organisaties retailers trekken samen op tegen BTW-verhoging

Persbericht:

Op dinsdag 31 oktober j.l. vond de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van MKB-Limburg met aansluitend symposium plaats in de oude SIF fabriek in Panningen met als thema ‘ondernemers van de toekomst’.

Sterk voor de retail
De ondernemers van de toekomst zijn ook absoluut onze retailers. Samen met de Provincie Limburg maken wij ons sterk voor deze groep. Een groep die het niet makkelijk heeft onder meer door de grote mate van leegstand en de ontwikkelingen in e-commerce.

“ Een groot deel van de retailers gaat ook zonder meer last krijgen van de BTW verhoging van 6 naar 9%. MKB-Limburg verzet zich hier fel tegen en pleit voor compensatie maar beter nog het lage tarief gewoon op 6 procent houden. Samen met collega-organisaties gaan we een vuist maken in Den Haag.” aldus Paul Berden, voorzitter Retail Commissie MKB-Limburg.

Inzetten op groei
Door samen in te zetten op ledengroei kan nog sterker doorgepakt worden in de belangenbehartiging en het dienstenaanbod. MKB-Limburg schenkt ook veel aandacht en ondersteuning aan de groei van ondernemingen an sich en houdt hierbij rekening met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

“ De ondernemer van de toekomst mag niet geremd worden door de krapte op de arbeidsmarkt. Laten we samen kijken hoe we allemaal 1 iemand aan een passende baan kunnen helpen. Ongeacht leeftijd, geslacht of beperking. MKB-Limburg kan u daarbij helpen middels de Vacaturecafé’s en het MKB Sectorplan.” aldus Monique Princen, voorzitter MKB-Limburg.

 

Uitdagingen aan gaan
Ondernemers van de toekomst staan voor een hoop uitdagingen. Denk hierbij aan thema’s zoals duurzaamheid, cybercrime, de wet op de privacy. MKB-Limburg is en blijft actief aan de slag rondom deze actuele thema’s. In de vorm van lobby bij gemeentes en overheid maar ook door doorlopend kennis te delen via de MKB-Limburg APP en tijdens gerichte bijeenkomsten. Samen met het brede scala aan Business Partners wordt hier vorm en invulling aan gegeven.