Pavel Barakazjan weer beste parketlegger van Limburg

De beste Limburger tijdens het Nederlands Kampioenschap Parketleggen is in het dagelijks leven parketteur bij Bloemen Parket uit Kerkrade.

Barakazjan pakte verrassend uit tijdens het kampioenschap. Samen met InterAlter architecten uit Valkenburg bedacht hij een op M.C. Escher geïnspireerd ontwerp. Deze Nederlandse grafisch kunstenaar staat wereldwijd bekend om zijn interesse in het ongewone. Dit weerspiegelde zich als een fraaie harmonie tussen innovatief en klassiek vakmanschap in het kampioenswerk van Barakazjan. Goed voor de Limburgse titel en plek bij de beste vijf van Nederland.

“Wat een vakwerk”, was unaniem de mening van de vakjury. De deelnemers, afkomstig uit heel Nederland, moesten een eigen ontwerp maken rond een Hongaarse punt van eiken stroken. Het vernieuwende ontwerp van Pavel overblufte de vakjury: “Het was een mooi staaltje innovatief traditioneel parketvakkunst.”

Bij de prijsuitreiking benadrukte de jury dat de titelstrijd vooral bedoeld is om het vakmanschap van het parket leggen breed onder de aandacht te brengen. Als motivatie om nieuw talent warm te maken voor parketteur. Dat traditioneel vakmanschap ook innovatief kan worden toegepast bewees Pavel tijdens het Nederlands Kampioenschap Parketleggen. Een aantal jaren geleden stapte hij als leerling bij Bloemen Parket binnen en na een gedegen opleiding en praktijkervaring is hij een gedreven parketteur met nu dus diverse titels op zak.

Pavel Barakazjan toont zijn winnende ontwerp