PcData uit Kerkrade bezorgt Alpheios tijdwinst tot 45 procent in distributiecentrum (persbericht)

Het bedrijf Pcdata uit Kerkrade heeft bij Alpheios in Hoensbroek het nieuwe PickCarts geïmplementeerd dat Alpheios een tijdwinst oplevert tot wel 45 procent bij orderpicking in het distributiecentrum.

Alpheios is één van de grootste bedrijven op het gebied van professionele schoonmaakmiddelen, -systemen en -strategieën in de Benelux. Het bedrijf biedt naast fysieke producten en diensten, methoden en systemen aan, zoals opleidingen en totaalconcepten.

Nadat het Europese distributiecentrum te Hoensbroek, in 2014 fors werd uitgebreid, besloot Alpheios vier PickCarts van Pcdata in gebruik te nemen teneinde het logistieke proces verder te optimaliseren. “Met de uitbreiding van ons dc is de ruimte verdrievoudigd”, vertelt Hub Gerritsen, Hoofd DC bij Alpheios. “Dat was ook wel nodig, aangezien onze voorraad als gevolg van de groei flink is gestegen.” Om de toegenomen voorraad beheersbaar te houden, besloot Alpheios tevens een warehouse management systeem (WMS) te implementeren. Vanuit het dc in Hoensbroek worden jaarlijks ruim 100.000 zendingen verstuurd aan klanten in de Benelux, Frankrijk en Zwitserland.