Personeel Steinerbos teleurgesteld over vertrek directeur

Het personeel van Steinerbos is teleurgesteld over het besluit. Wie de nieuwe directeur van Steinerbos gaat worden, is nog niet bekend. Een nog aan te stellen raad van commissarissen mag zelf een opvolger voor Michel Leinders zoeken.

Wethouder Anton Roest, zelf pas vorige maand aangetreden, benadrukt dat er aan het besluit geen inhoudelijke of persoonlijke meningsverschillen ten grondslag lagen. Waarom Leinders dan toch moet vertrekken, is niet bekend.

Michel Leinders zelf is ook teleurgesteld in de uitkomst. Al is hij tegelijk ook realistisch. “Ik wist dat ik een tijdelijke baan had en was al blij met een eerdere verlenging. Bovendien is de wethouder nieuw. Dan wil je ook daadkracht laten zien.”

Leinders wil bovendien dat zijn medewerkers afzien van acties om hem als directeur te behouden. In een brief schrijft hij dat hij geroerd is door de actiebereidheid, maar niet wil dat de bezoekers er de dupe van worden. Hij vraagt zich bovendien ernstig af of acties leiden tot het beoogde doel. “We zijn zo positief bezig geweest de afgelopen twee jaar, laat ons niet eindigen in het negatieve”, schrijft hij, met een oproep de ingeslagen goede weg van de dienstverlening te vervolgen.

Peter Jacobs noemt namens het personeel de reactie van de directeur van het recreatiepark in Stein verstandig en logisch. “Maar we zijn niet gelukkig met hoe het gaat. De wethouder heeft geen enkel argument genoemd om hem weg te sturen. We wachten de reacties verder af.”