Personeelsleden ziekenhuis Maastricht ontslagen na illegaal wegnemen en verkopen afval

Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Limburg. In totaal waren zeven personeelsleden bij de afvalzaak betrokken. Een kreeg na een dienstverband van 24 jaar zijn strafontslag.

Zonder toestemming

Het beleid van het azM is dat afval niet van het terrein af mag zonder een zogenaamd uitvoerbewijs. Meerdere medewerkers hebben die toestemming niet gevraagd bij enkele transporten. Een zou volgens de rechters ‘bij herhaling’ geen melding hebben gemaakt ‘van de misstanden’ en ‘willens en wetens de checklijsten foutief’ hebben ingevuld.

Gedoogcultuur

Uit de recente publicatie van de rechtbank stelt een ontslagen medewerker dat er sprake was van een gedoogcultuur. Medewerkers hielpen elkaar bij het verzamelen en afvoeren van het afval.

Ver- en nieuwbouw

In en rondom het ziekenhuis wordt veelvuldig gebouwd en verbouwd. Het gaat om miljoeneninvesteringen.

Gedragscode

Onze redactie heeft het azM zeven vragen gestuurd, daaronder om welk afval het gaat, hoeveel geld de werknemers hebben gekregen bij de verkoop en hoe je dergelijke zaken kunt voorkomen als werkgever. Het ziekenhuis gaat niet in op de afzonderlijke vragen. Hieronder de reactie van de woordvoerder van het ziekenhuis op de afvalzaak:

‘Het azM hanteert een Gedragscode en duidelijke protocollen waaraan medewerkers zich dienen te houden. Deze worden op verschillende manieren regelmatig onder de aandacht van het personeel gebracht. Bij misstanden worden op grond van de geldende wet- en regelgeving passende maatregelen genomen. De passage over de nieuwbouw staat overigens geheel los van deze casus en doet niet ter zake. Tevens wil ik er op wijzen dat door de rechtbank niet is vastgesteld dat er een gedoogcultuur zou zijn’.

Lees hier de volledige uitspraak van de rechtbank.