Piet Spoed (Landgraaf) testlocatie DHL Locker

DHL Parcel introduceert de DHL Locker, een nieuwe compacte pakketkluiswand. Op verschillende plekken in het land staan de DHL Lockers waar ontvangers hun pakketten kunnen ophalen door een kluisje te openen met hun smartphone. Koeriersbedrijf Piet Spoed in Landgraaf is een van de testlocaties in Nederland.

De DHL Locker is de compactere versie van het DHL Parcelstation dat DHL Parcel in Nederland, Duitsland en Oostenrijk al in gebruik heeft. Vergeleken daarmee neemt de nieuwe locker minder ruimte in waardoor hij makkelijker een plaats vindt in winkels, winkelcentra en kantoor- en schoolgebouwen. De DHL Locker is ontworpen en gebouwd door DHL in samenwerking met Capgemini en productontwikkelaar Polygon.

“DHL loopt voorop in het bieden van innovatieve afleveropties om consumenten een optimale service te bieden. Deze Locker past daar uitstekend bij”, zegt Wouter van Benten, ceo van DHL Parcel in de Benelux. De ontvanger geeft bij de bestelling in een webshop aan dat hij of zij het pakket in een DHL Locker wil ontvangen. Vervolgens krijgt de ontvanger een unieke code via sms of e-mail. Aan de hand van de gratis DHL-Locker app gebruikt de ontvanger vervolgens zijn smartphone als afstandsbediening om de locker te openen.

Behalve in Landgraaf wordt de nieuwe kluiswand ook getest in Arnhem, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Etten-Leur, IJsselstein en Rotterdam. De ervaringen in Nederland worden gebruikt voor het optimaliseren van de nieuwe lockers, waarna over uitbreiding van het aantal locaties in Nederland en uitrol naar andere Europese landen wordt besloten.

Klanten willen in toenemende mate de regie voeren over de bezorging van hun pakket. Naast de pakketkluizen experimenteert DHL ook met aflevering in een pakketbrievenbus aan huis en in de kofferbak van een auto.