Plint-sites: 'Op maat gemaakte webapplicaties worden erg gewaardeerd'

leonie

 

Wie ben ik?

Leonie Derendorp, 31, geboren in Moordrecht (bij Rotterdam). Na mijn promotieonderzoek over het klimaat aan de Universiteit Utrecht ben ik verhuist naar Sittard. Hier ben ik geswitched van klimaatonderzoeker naar webdeveloper. Na een jaar werkzaam geweest te zijn bij een webbureau in Maastricht, hebben Pim en ik ons eigen webbureau PLint-sites opgericht.

Het meeste geleerd…

Bij PLint-sites. Zowel op het gebied van webdevelopment, waar de ontwikkelingen heel hard gaan, als de omgang met klanten en het ondernemen op zich.

Belangrijkste inspiratiebron?

Dat zijn zonder meer mensen die de sprong in het diepe durven te nemen om dromen waar te maken, of dat nu het opstarten van een bedrijf is of het maken van een wereldreis.

Bedrijf CV

PLint-sites is in 2013 opgericht door Pim Hooghiemstra in Sittard. Halverwege 2013 ben ik me ook voltijd met PLint-sites bezig gaan houden. We hebben geen personeel, maar werken wel graag samen met andere freelancers uit aangrenzende vakgebieden (bijvoorbeeld een fotograaf, tekstschrijver, ontwerper of SEO expert). PLint-sites richt zich op de ontwikkeling van gebruiksvriendelijke en intuïtieve websites, webshops en webapplicaties.

Waarom bent u met het bedrijf gestart?

We zagen geen toekomst voor ons in het onderzoek. Websites hebben altijd mijn interesse gehad en met de programmeer-ervaring van mijn promotieonderzoek was het redelijk eenvoudig om een baan als webdeveloper te vinden. Bij deze baan merkte ik dat ik het vak erg leuk vind, maar de vrijheid miste je eigen tijd in te delen en te bepalen wat je precies wilt doen. De oplossing leek een eigen bedrijf en met die keuze ben ik nog steeds erg gelukkig

pim

Hoe komt u aan uw klanten?

Dat verschilt. Een deel van onze klanten komt uit ons persoonlijke danwel zakelijke netwerk, daarnaast reageren we frequent op interessante opdrachten op freelance.nl. Ook hier zijn interessante samenwerkingen uit voortgekomen.

Wat is uw meest succesvolle product/dienst en waarom?

Op maat gemaakte webapplicaties, bijvoorbeeld een rekenmodule voor het aanvragen van offertes, of een portal waarmee vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht. We zijn in staat om goed naar de wensen van onze klanten te luisteren en deze te vertalen naar een functionele webapplicatie. We merken dat dat erg gewaardeerd wordt.

Wat is uw laatste grote investering geweest?

Binnen PLint-sites doen we met name investeringen in de vorm van tijd. We bestuderen nieuwe technieken en gebruiken deze in nieuw te bouwen websites en applicaties. Recentelijk zijn we met het ‘React framework’ begonnen. Dit is opgezet door Facebook en we verwachten dat dit in de toekomst erg belangrijk gaat worden.

Hoe kijkt u tegen de toekomst aan?

Heel positief! Er gebeurt veel op het gebied van websites en webapplicaties en het bijhouden van deze ontwikkelingen is uitdagend maar vooral erg leuk. Daarnaast hebben we steeds meer langdurige samenwerkingen met klanten: websites die continu doorontwikkeld worden. Het geeft ons voldoening om zo iets te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van deze bedrijven.

Wilt u nog iets kwijt?

Consumenten bestellen en regelen tegenwoordig steeds meer zaken online. Ze willen alles snel en worden van alle kanten verleid en afgeleid. De concurrentie online is enorm. Komt de consument op jouw website, dan moeten ze snel en gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken dan wel nodig hebben.

Dat betekent dat websites gebruiksvriendelijk en intuïtief moeten werken, ook op smartphones en tablets. Steeds meer bedrijven hebben dit reeds op orde, maar we zien zeker nog ruimte voor verbetering!

Heeft u nog een tip voor andere ondernemers?

Doen wat je zegt en duidelijk communiceren, ook als iets niet helemaal (op tijd) lukt.

 

Links naar social media:

facebook: https://www.facebook.com/PLintsites/

linkedin: https://www.linkedin.com/company/plint-sites

twitter: https://twitter.com/plintsites

website: www.plint-sites.nl