Politiek trekt nu ook stekker uit promotieclub Leisure Port (LiefdevoorLimburg.nl)

Directeur Ilse Lenders vertrekt per 1 januari bij Leisure Port, dat het toerisme moest bevorderen in Noord-Limburg. Lenders lag onder vuur omdat de gemeenten twijfelden of zij van harte mee wilde werken aan een veranderingsproces. In Leisure Port nemen – behalve vertegenwoordigers uit alle geledingen uit de toeristische sector – onder meer acht Noord- en Middenlimburgse gemeenten deel.

Volgens president-commissaris Jan van Schaik van Leisure Port is directeur Ilse Lenders uit eigen beweging opgestapt. Wethouder Paul Sanders van Peel en Maas zegt dat het contract met Lenders is beëindigd. Lenders is niet voor commentaar bereikbaar. Dat meldt De Limburger.

De gemeenten moeten nog een definitief besluit nemen, maar er wordt gesproken over het  afgeslankte vorm verder gaan van Leisure Port, met een interim-directeur. Het budget wordt gehalveerd tot 300.000 euro.

Daarmee wordt de tijd overbrugd die de provincie wil gebruiken om een nieuwe organisatie op te tuigen die heel Limburg weer gaat promoten. De provincie trok recent zelf de stekker uit Connect Limburg, een organisatie die nog voor zeven jaar jaarlijks 1,2 miljoen euro aan subsidie was toegezegd.

De gemeenten, van Mook en Middelaar tot Leudal, uitten een halfjaar geleden forse kritiek op de organisatie die het toerisme in de regio moet bevorderen. Het toekomstplan van Leisure Port, bekend van de website liefdevoorlimburg.nl, is onder de maat en draagt niet bij aan het doel dat de regio stelt: meer toeristen die meer uitgeven. De gemeenten stelden de organisatie onder toezicht en eisten van de directeur ‘volledig commitment’. De indruk bestond dat zij niet “van harte” meewerkt, zei wethouder Sanders toen.

Zie ook onze eerdere opinie:

Na wiegedood Connect Limburg nu inhoud boven vorm