Op 8 maart is officieel gestart met de bouw van het PostNL pakkettensorteer- en distributiecentrum aan de Popeweg op bedrijventerrein Trade Port Noord in Venlo. De verwachting is dat PostNL het pakkettensorteer- en distributiecentrum in oktober 2018 in gebruik neemt.

Op Trade Port Noord zijn veel distributiecentra gevestigd die online bestellingen verwerken. Ruud van Heugten, directeur Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo: “We zijn blij met het pakkettensorteercentrum van PostNL. In een logistieke hotspot als Greenport Venlo met veel distributiecentra, is deze vestiging van grote toegevoegde waarde. Daar waar de bedrijven orders uit webshops verwerken, zorgt PostNL voor een snelle bezorging door heel Nederland en België. Daarnaast maken natuurlijk ook al andere bedrijven in de regio gebruik van de diensten van PostNL.”

Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten en Logistiek van PostNL: “In het kader van PostNL’s versnelde transformatie naar een postale en logistieke e-commerce dienstverlener, investeren wij momenteel extra in onze pakketteninfrastructuur. Om in te kunnen spelen op de enorme groei van e-commerce bedienen we straks vanuit Venlo een groot deel van de online markt in het zuidoosten van Nederland en een deel van onze Duitse klanten. Daarnaast bezorgen we ook aan huis bij webshoppers, bedrijven en groothandels in de regio.”

Voor het pand in Venlo heeft PostNL de ambitie om het BREAAM-certificaat Outstanding te behalen. Hiervoor wordt onder meer geïnvesteerd in de meest duurzame materialen, de plaatsing van zonnepanelen, Warmte Terug Win-installaties en wordt er gasloos gebouwd. Het gebouw zal met warmtepompen verwarmd of gekoeld worden en met duurzame energie gevoed.

Het pand in Venlo bestrijkt straks 6.500 m2 en zal werkgelegenheid bieden voor ongeveer 450 mensen in de regio.