Pregis, een fabrikant van innovatieve beschermende verpakkingsmaterialen, equipment en oppervlaktebescherming, heeft een definitieve overeenkomst gesloten om Free-Flow Packaging International (FP International) aan te kopen. FP heeft in Nederland een vestiging in Heerlen. Naar verwachting zal de aankoop in de komende weken worden afgerond.
“De aankoop van FP International is voordelig voor ons gecombineerde klantenbestand doordat we een uitgebreid assortiment aan verschillende oplossingen kunnen aanbieden, gecombineerd met een snellere productontwikkeling. Daardoor kunnen we het hoofd te bieden aan de groeiende e-commerce gerelateerde verzendingseisen. Tegelijkertijd versterkt dit de geografische positie van Pregis in nieuwe internationale markten ter ondersteuning van onze mondiale groeistrategie”, zei Kevin Baudhuin, voorzitter en algemeen directeur.
Het hoofdkantoor van FP bevindt zich in de VS, en het bedrijf heeft vijf productiefaciliteiten – twee in de Verenigde Staten en verder in Duitsland, Frankrijk en Nederland – en 360 werknemers. Pregis is van plan om zijn productieactiviteiten voort te zetten op deze locaties.