Productie Hybride Mini Cooper Countryman definitief naar Born; 1.200 nieuwe banen

Vooralsnog wordt de MINI Countryman alleen bij VDL Nedcar geproduceerd. In de toekomst zal er ook een Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) versie van dit model in Born worden gebouwd.

Na de productiestart van de MINI 3-deurs midden 2014 en de MINI Cabrio eind 2015 zal vanaf volgende week ook de MINI Countryman gebouwd worden in opdracht van BMW Group. Dit jaar rollen er dus al MINI Countrymans van de band in Born. In de toekomst zal er ook een PHEV versie verkrijgbaar zijn, die tevens bij VDL Nedcar geproduceerd zal worden. Dit is voor VDL Nedcar de eerste keer dat ze een hybride auto gaan produceren.

mini-countryman    mini-countryman-phev

MINI Countryman                                                                             MINI Countryman PHEC

Het is in de geschiedenis van het bedrijf het 22e model dat geïntroduceerd wordt. De voorbereidingen voor de productie verlopen volgens planning. De komst van de MINI Countryman brengt extra werkgelegenheid voor zo’n 1.200 nieuwe medewerkers met zich mee. VDL Nedcar zal hierdoor dit jaar al omschakelen naar een tweeploegendienst.

Bij de overname van NedCar door VDL (2012) werkten er zo’n 1.500 mensen bij de autoproducent. Inmiddels is dit aantal gestegen naar 4.000.

De fabriek heeft een capaciteit voor de productie tot maximaal 200.000 auto’s per jaar, op basis van tweeploegendiensten. VDL Nedcar, met een bebouwde bedrijfsoppervlakte van ruim 330.000 m2, maakt gebruik van een sterk geautomatiseerd productieproces (1.200 industriële robots). Sinds de start in 1967 zijn ruim 4,8 miljoen auto’s (DAF, Volvo, Smart, Mitsubishi, MINI) in Born geproduceerd.