Met de inzet van 45 eigen specialisten neemt ProfCore in Geleen voortaan een complete logistieke afdeling over van Sabic.  Het Geleense bedrijf levert niet alleen de vakmensen, maar neemt ook de eindverantwoordelijkheid en het werkgeverschap over.

Projectorganisatie ProfCore heeft 650 gedreven en goed opgeleide specialisten in dienst en zet deze in in de productie en logistiek van circa 90 bedrijven in Limburg, Brabant en de Duitse grensregio Noordrijn-Westfalen.  In nauw overleg hebben Sabic en ProfCore de KPI’s vastgesteld: prestatie-indicatoren om processen, de organisatie en resultaten te meten en vooral te verbeteren. Naast de 40 eigen vakmensen neemt ProfCore in dit project ook 5 medewerkers over van Sabic. Dit team is inclusief een projectcoördinator, 5 teamleiders en een accountmanager.

Sabic erkent dat de overname probleemloos is verlopen, “al is het wel wennen om de logistiek uit te besteden op eigen terrein”, vindt Ed Op den Camp, operations manager bij Sabic. “Onze belangrijkste activiteit is kunststoffen produceren. Intern is het lastig om mensen in de 24-uurs productie en logistiek te vervangen, maar het was wel onze zorg dat onze vijf mensen die betrokken waren bij de overgang goed terecht zouden komen bij een professionele serviceprovider, ProfCore in dit geval.