Provincie en gemeenten willen aanleg Trambaanfietsroute Maastricht-Aken

Op woensdag 17 januari 2018 hebben de Provincie Limburg en de gemeenten Maastricht, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals een realisatieovereenkomst getekend over de Trambaanfietsroute Maastricht-Aken.

Alle partners hebben – na een eerste onderzoek naar de haalbaarheid – vertrouwen in de route en willen nu vervolgstappen zetten om tot realisatie van de route te komen.

Wethouder Opreij van de gemeente Eijsden-Margraten, tevens stuurgroep voorzitter Trambaanfietsroute: “De betrokken gemeenten en de Provincie Limburg laten zien dat wij onze schouders willen zetten onder de realisatie van dit fietsproject met economisch belang. Daarbij onderkennen wij dat nog aanvullend onderzoek nodig is, zoals actualisering van een Maatschappelijke Kosten Baten Analyse.”

Ook gedeputeerde Eric Geurts (Mobiliteit, Toerisme) van de Provincie Limburg tekent de realisatie-overeenkomst vol overtuiging: “Deze overeenkomst is een belangrijke stap voorwaarts in het proces om de (internationale) Trambaanfietsroute te realiseren én om het fietsgebruik in Limburg te stimuleren. Daar zet de Provincie sterk op in!”.