PvdA Heerlen stelt vragen over niet vinden 20 medewerkers Emma Shoes

Heerlen, 22 september 2017

De fractie van de PvdA Heerlen heeft met verbazing kennis genomen van het feit dat WSP Parkstad niet in staat is om 20 mensen te vinden die voor Emma shoes kunnen werken. Een en ander lazen we in het artikel ‘volop vacatures voor ongeschoold werk’. Dit is zeker verbazingwekkend omdat we nog steeds horen dat er in Heerlen duizenden mensen in de bijstand zitten. Fractievoorzitter Henk Verreck: ‘ Het is voor mij absoluut onbegrijpelijk dat we geen mensen zouden kunnen vinden. Je zou toch ondertussen mogen verwachten dat de gemeente hun eigen klanten bestand voldoende in beeld heeft om op dit soort vragen adequaat te kunnen reageren. Dit moet een volgende keer absoluut beter!’

Bijgaand de ingediende vragen:

1. Bent u bekend met het bovenstaand artikel in het Limburgs Dagblad van 22 september 2017.
2. Zijn deze 20 vacatures bij WSP Parkstad gemeld?
3. Waarom kan WSP Parkstad geen 20 geschikte personen vinden? Er zijn tenslotte nog steeds 4000 mensen in de bijstand. Alléén al in Heerlen.
4. Met welke partijen werkt WSP Parkstad samen?
5. Zijn deze partners aangeschreven om te helpen met zoeken naar invulling van deze vacatures?
6. Wanneer verwacht u dat u het bestand van bijstandgerechtigden voldoende in beeld heeft?

Meerdere reacties kwamen binnen bij de redactie van WijLimburg, waaronder ook onderstaande:

Emma is op zoek naar laag, of wellicht geheel ongeschoold personeel en tot nog niet eens tot mijn verbazing zijn deze onvindbaar.

4000 Heerlenaren in de bijstand en niemand die kan, of juist niet wil? De uitkeringen zijn blijkbaar zo gunstig dat het zich gewoonweg niet loont om te gaan werken. En als ik laaggeschoold zou zijn dan zou ik zomaar eens de zelfde opvatting kunnen hebben. Waarom 40 uur werken voor €100,- meer t.o.v. een uitkering? Niet doen, daar hebben we Spanjaarden voor J.

Maar voor hoelang? Die gasten zijn ook niet gek.  Het is slecht een kwestie van tijd totdat ze weten waar Abraham de gratis mosterd haalt.

De kloof tussen rijk en arm wordt alsmaar groter maar de kloof tussen werken of juist helemaal niet meer (hoeven te) werken is er niet meer.       

En hoe komt dit allemaal? Juist ja, onze overheid! Een bijstandsgerechtigde kan tot wel uit 13 potjes gebruik maken om de maand rond te komen. 13 noodverbandjes die blijkbaar er toe leiden dat werken niet meer loont of nodig is. De uitkeringen zijn gewoonweg te hoog en dat is uiteindelijk ook de rede dat er zoveel nieuwe Nederlanders komen en ik geef ze wat dat aan gaat nog niet eens ongelijk. Schrijf daar eens een pakkende column over maar of dat ethisch verantwoord is……

Paul

(Achternaam bij redactie bekend)