Q-Park lanceert als eerste in Nederland een app voor zowel garage- als straatparkeren

Via het bluetoothsignaal van de smartphone gaat automatisch de slagboom van Q-Park parkeergarages open. Bovendien is dit de enige app in Nederland waarbij klanten vanuit één applicatie zowel het parkeren in de Q-Park parkeerfaciliteiten als op straat betalen.

Om de automatische opening van de slagboom via bluetooth mogelijk te maken, wordt de toegangsapparatuur van alle Q-Park parkeerfaciliteiten aangepast. De primeur is daarbij voor Maastricht, waar al vanaf 19 juni aanstaande gebruik gemaakt kan worden van de nieuwe app. Mark van Haasteren, algemeen directeur Q-Park Nederland: “Daarna volgen stad voor stad de andere locaties, zodat onze klanten voortaan overal, zonder het raampje te openen, snel en makkelijk onze parkeergarages in- en uitrijden.”

Van Haasteren omschrijft de app als ‘parkeergemak in de binnenzak’. “Dit is de enige app in Nederland waarmee je zowel het parkeren in de garage als op straat kunt afrekenen. Bij concurrerende apps heb je toch nog altijd een aparte kaart nodig om parkeergarages in te kunnen rijden.”

De app is verkrijgbaar voor IOS. In het najaar komt Q-Park ook met een versie voor Android.