Ben Vos opgepakt voor belastingfraude, OM: Miljoenenbeslag, doorzoeking accountantskantoor

De Fiod en de Belastingdienst doet onderzoek naar Ben Vos uit Maastricht. Dat heeft WijLimburg bevestigd gekregen uit betrouwbare bron. Hij zou de fiscus benadeeld hebben voor minstens €5 miljoen euro met vastgoedtransacties. Ben Vos is naast ondernemer ook honorair consul van Montenegro in Nederland. Hij is verder initiatiefnemer van City Polo, een paardenevenement op het Vrijthof tijdens de kunstbeurs Tefaf.

Vos Investment Groep leeft nog dankzij verregaande afspraken met banken en financiers, zo blijkt uit het jaarverslag over 2014. Er is een negatief eigen vermogen van zestig  miljoen euro op een balanstotaal van 111 miljoen euro.

Miljoenenbeslag bij Maastrichtenaar in onderzoek naar belastingfraude

14 juli 2016 – Functioneel Parket

De FIOD heeft gisteren in samenwerking met de Belastingdienst beslag gelegd op ruim 60 onroerend goed objecten in Nederland en Duitsland in een onderzoek naar belastingfraude, valsheid in geschrifte en witwassen door een verdachte uit Maastricht. De man is aangehouden. Het strafrechtelijk nadeel door de vermoedelijke fraude is onderwerp van onderzoek maar het gaat vermoedelijk om meer dan 2.000.000 euro. Het fiscale nadeel ligt hoger, ruim 5.000.000 euro.