Rabobank Parkstad Limburg en Mondragon Team Academy in Heerlen slaan de handen ineen om een nieuwe onderwijsvorm naar Limburg te halen. De Europees geaccrediteerde Bachelor opleiding Leadership, Entrepreneurship and Innovation (LEINN) zal in september 2018 starten in Zuid-Limburg. Naast een donatie uit het coöperatiefonds voor het bijzondere onderwijsinitiatief stelt de Rabobank Parkstad Limburg een scholarship van 38.000 euro beschikbaar voor een student met uitzonderlijke kwaliteiten.

LEINN-studenten werken tijdens hun studie als ondernemer vanuit een team en worden dan ook teampreneurs genoemd. Ze beginnen vanaf dag één een echt bedrijf en maken onderdeel uit van een wereldwijd onderwijsprogramma met vestigingen in Azië, Europa en Noord-Amerika. De teampreneurs werken in internationale teams en reizen tijdens hun studie over drie continenten, hiermee bouwen ze direct een waardevol internationaal netwerk op. De LEINN-opleiding kenmerkt zich daarnaast door ondernemerschap en de bijzondere onderwijsvorm. Zo is het meest unieke kenmerk van het LEINN-programma het principe van ‘learning by doing’, dat betekent dat studenten een bedrijf starten als onderdeel van hun studie. Ze passen de geleerde theorie onmiddellijk toe binnen hun eigen startup, waardoor hun leerproces direct is gekoppeld aan het succes van hun bedrijf. Er wordt gewerkt vanuit een systeem dat vrijheid koppelt aan eigen verantwoordelijkheid en dat zijn waarde in Finland, koploper op het gebied van onderwijskwaliteit, al 25 jaar heeft bewezen.

Raymond Middeldorp, Rabobank Parkstad Limburg: “We zien in Mondragon Team Academy een nieuw en uniek onderwijsmodel dat een bijdrage levert aan de transformatie van de Limburgse economie naar een nieuw tijdperk. We leven in een tijd van snelle globale veranderingen en hier zijn nieuwe kennis en vaardigheden voor nodig. We vinden het belangrijk om talentvolle, ondernemende en ambitieuze jongeren aan de regio te binden. Wij geloven in het potentieel dat de regio te bieden heeft en willen met dit initiatief hieraan bijdragen.”

Voor één talentvolle student met uitzonderlijke kwaliteiten stelt Rabobank Parkstad Limburg een scholarship ter waarde van 38.000 euro beschikbaar. Om in aanmerking te komen voor de scholarship kunnen kandidaten zich aanmelden voor het casting-proces. Het team zal bestaan uit internationale studenten. Er is in deze fase slechts plek voor acht kandidaten uit deze regio. “We zijn op zoek naar uitzonderlijke studenten die niet noodzakelijkerwijs in het profiel van een normale universiteitsstudent passen”, zegt Mark Pluijmakers, recruiter bij MTA. “Voor ons is attitude belangrijker dan cijfers, daarom moeten we erg selectief zijn.”

De deadline voor aanmelding is 30 mei 2018. Toekomstige studenten kunnen meer informatie vinden op www.mtaworld.nl.