Rechtgezet: Schuld bankroet Palladio in Helden 53.000 euro

WijLimburg meldde vorige week dat de schuld van de failliete discotheek/club Palladio in Helden 300.000 euro bedroeg. Dat is niet juist. De schuld bij achttien concurrente crediteuren bedraagt – exclusief een vordering van de Rabobank van 1.8 miljoen euro – 53.000 euro.

WijLimburg meldde ook dat de belastingdienst zijn vordering nog niet heeft aangemeld. Volgens Erwin Jacobs is er geen belastingschuld.

Onderstaand ons verhaal van vorige week:

Apparatuur en inventaris club Palladio in Helden geveild voor 156.000 euro

De internetveiling van de  inventaris van de failliete discotheek/club Palladio in Helden heeft nog ruim 156.000 euro opgeleverd voor de boedel. Dat blijkt uit het boedelverslag van de curator.

Veilingmeester bij Troostwijk Teun van Leeuwen zei eerder: ‘Het pand waar Palladio gevestigd was, krijgt een nieuwe bestemming waardoor ook een aantal bouwkundige zaken als deuren, hekwerkdelen en wandopstellingen zullen worden geveild.’ Daarnaast kan geboden worden C02 hazer machines, confettikanonnen en heel veel licht- en geluidsapparatuur. Ook de vrijwel nieuwe design loungebanken en ander meubilair bieden de (horeca)ondernemer een mooie kans op goede en moderne items die absoluut een tweede leven verdienen.

De curator meldt ook dat betrokken partijen in overleg zijn met de gemeente om de mogelijkheden voor de bestemming van het onroerend goed te bekijken.

Tegenover de opbrengst van de veiling staat de schuldenlast in dit bankroet. Rabobank heeft een vordering van 1.8 miljoen euro, terwijl andere schuldeisers samen ruim 300.000 euro vorderen. De fiscus heeft zijn vordering nog niet ingediend.

In 2015 werd de discotheek in Helden nog geheel omgebouwd tot club maar na ruim 23 jaar moest hij medio vorig jaar toch noodgedwongen zijn deuren sluiten. Sinds 7 september 2017 kon online geboden worden op heel veel moderne apparatuur en meubilair.

Lange historie
De uitgaansgelegenheid aan de Molenstraat kent een lange historie. Begonnen in 1918 als zaal Jacobs , heette zij daarna zaal Juliana, vervolgens het Kubke en tenslotte Palladio. Met een grondige verbouwing in 2015 richtten de toenmalige eigenaren zich op een nieuwe doelgroep van 27 jaar en ouder. Na bijna een jaar bleek deze toch moeilijker te bereiken dan gedachten lukte het de club niet het hoofd boven water te houden.