Restaurant Kasteel Eyckholt dicht (eigenaar zit gevangen, echtgenote komt vrij)

Het gaat om kasteel Eyckholt in Roosteren. Hoe lang het restaurant dicht blijft is onbekend. De eigenaar, oud-topambtenaar Pieter H. van de gemeente Helmond zit vast op verdenking van witwassen, valsheid in geschrifte en verduistering.  Enkele bruidsparen die hun bruiloft hadden gepland in het kasteel zijn uitgeweken naar Kasteel Limbricht.

Bij het bedrijf werken vijf personeelseden. De vrouw van Pieter H, die ook werd opgepakt op verdenking van witwassen komt vandaag vrij. Het gaat om de gemeentesecretaris van Leudal, Diana Noppers. Ze zat sinds 15 maart in voorlopige hechtenis.  Volgens de raadkamer in Den Bosch zijn er onvoldoende gronden om haar nog langer vast te houden.

Pieter H. werd ook op 15 maart aangehouden, enkele dagen nadat er een inval werd gedaan in het bedrijf en de woning van het echtpaar. Bij de doorzoekingen is beslag gelegd op administratie, gegevensdragers en computers. Ook werden voertuigen zoals auto’s en fietsen, huishoudelijke artikelen en audio-apparatuur meegenomen voor nader onderzoek. Er wordt onder andere uitgezocht of deze goederen zijn aangeschaft met verduisterd gemeenschapsgeld. H. zou enkel tonnen gemeenschapsgeld hebben verduisterd, zo is de verdenking.

De man werd bij de gemeente Helmond op staande voet ontslagen op verdenking van fraude. Na zijn ontslag startte het openbaar ministerie een groot onderzoek. Pieter H. kocht vorig jaar Kasteel Eyckholt. In de carnavalsvakantie werd het pand van binnen volledig gerenoveerd. Dat restylen gebeurde door Diana Noppers en een interieurarchitect. Onderzocht wordt nu of de nieuwe inrichting is betaald met geld dat door H. is verduisterd.