Ria Joosten Catering en Evenementen betaalde 642.500 voor kasteel Eyckholt

Ria Joosten Catering en Evenementen heeft  restaurant Kasteel Eyckholt uit het faillissement gekocht voor 642.500 euro kosten koper.

Hypotheekhouder Rabobank Westelijke Mijnstreek springt met die opbrengst zonder kleerscheuren uit het faillissement. De bank heeft nog ruim twintig mille te vorderen na de verkoop van het onroerend goed, daar staat een persoonlijke borgstelling van 50 mille tegenover.

Dat blijkt uit het tweede boedelverslag.

Joosten heeft een cateringbedrijf in Neer en is van plan om kasteel Eyckholt in Roosteren voort te zetten als restaurant en locatie voor feesten en partijen. Volgens Joosten komt er een restaurant op niveau. Een deel van het personeel dat al werkte bij Eyckholt wordt mee over genomen. De nieuwe eigenaar opent het restaurant vandaag.

Kasteel Eyckholt was dicht nadat de vorige eigenaar Pieter H failliet ging toen hij verwikkeld raakte in een fraudezaak. De voormalig ambtenaar wordt verdacht van witwassen en fraude. Ook zijn vrouw, gemeentesecretaris in Leudal werd opgepakt. Het echtpaar is inmiddels op vrije voeten.