Op 2 juli heeft het RIC Limburg – een initiatief van de Gemeente Roermond, MKB-Limburg, Gilde opleidingen, Provincie Limburg en Keyport – een nieuwe pilot gelanceerd: RIC Connect. Het doel is om retailers in de zich snel ontwikkelende markt bij te staan als het gaat om innovatie en vernieuwing.

Het RIC – met een centrale vestiging in Roermond – is een kennis- en expertisecentrum voor retail innovatie in Limburg waar ondernemers, onderwijs en overheid samenwerken. Ondernemers kunnen er terecht voor informatie, praktijkvoorbeelden, vakliteratuur plus brainstormsessies, workshops en bijeenkomsten. De ondernemersbehoefte is leidend voor de inhoud van de activiteiten.

Om retailers hiermee te helpen is nu het platform RIC Connect opgezet. Op dit platform kunnen retailers 24/7 terecht met al hun innovatie vragen. De pilot rondom dit platform beperkt zich niet alleen tot een online tool; er zal ook actief worden gestuurd op vraag en aanbod door een medewerker. Uiteraard zal het RIC haar rol nemen bij het beantwoorden van de vragen.

De aangesloten retail ondernemers ontvangen elke twee weken een mail met daarin alle actuele vragen en het actuele aanbod (bijvoorbeeld workshops en cursussen) en kunnen zelf bekijken of dit relevant is. Denk aan het bouwen van een webshop, het kiezen van de juiste social media, het vinden van stagiaires en het ontwikkelen van nieuwe concepten.

Voor RIC Connect gelden ook een aantal belangrijke spelregels; het is geen vacaturebank en het dient ook niet als pandenbank.