Richard de Boer herbenoemd als burgemeester Simpelveld

De Limburgse Commissaris van de Koning, Theo Bovens, heeft de gemeenteraad van Simpelveld het Koninklijk Besluit van 15 september toegezonden waarin wordt bevestigd dat Richard de Boer met ingang van 1 December 2017 opnieuw is benoemd tot burgemeester van gemeente Simpelveld. De boer begon op 1 december 2011 in Simpelveld en was toen met 31 jaar de jongste burgemeester van Nederland.

Het besluit tot herbenoeming is conform de aanbeveling die de gemeenteraad van Simpelveld op 29 juni 2017 aan demissionair minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft uitgebracht. De Raad volgde hierin het advies van de
vertrouwenscommissie.

De voorzitter van de vertrouwenscommissie Roy Erkens reageert opgetogen: “Ik feliciteer Richard de Boer van harte. Ik ben blij dat de Minister de aanbeveling van de gemeenteraad heeft overgenomen. Als raadslid zie ik ernaar uit om nog een periode door te gaan met onze burgemeester.”

Ook de gemeentelijke organisatie is verheugd met het besluit. Algemeen directeur Marion Liu: “We feliciteren Richard met zijn herbenoeming en kijken uit naar het vervolg op onze fijne samenwerking.”

De burgemeester zelf is tevreden: “Ik ben blij dat de procedure hiermee positief is afgerond. Dat ligt natuurlijk in de lijn der verwachtingen als de raad een positief advies heeft gegeven. Dus dat moment van vreugde was er al toen de raad haar vertrouwen in mij heft uitgesproken op 29 juni. Zoals ik al eerder heb gezegd ben ik dankbaar dat ik voor deze
mooie gemeente mag werken.”

De beëdiging door de Commissaris van de Koning in Limburg vindt later dit jaar plaats in het
provinciehuis.