Roadshow Technische hulpmiddelen in de zorg (persbericht)

Cliënten, mantelzorgers, medewerkers uit de zorg, afgevaardigden van bedrijven, studenten en geïnteresseerden waren getuige van (technologische) hulpmiddelen in de zorg. De roadshow gaat verder in Maastricht op woensdag 17 maart bij ROC Leeuwenborgh op de Sibemaweg 20. Wethouder Gerats van de Gemeente Maastricht opent de Roadshow. Met zijn portefeuille met onder meer Wmo en Welzijn sluit de Roadshow perfect aan.

Levenskwaliteit verhogen
Wethouder Gerats vertelt: “Het is lang niet altijd duidelijk welke (technologische) hulpmiddelen voor de zorg er tegenwoordig allemaal beschikbaar zijn. Net zo min als waar ze te verkrijgen zijn of wat ze kosten. Daar moet verandering in komen. Uiteindelijk is het cruciaal dat zorgverleners, WMO’ers, cliënten zelf en anderen op de hoogte zijn. Want uiteindelijk willen we graag dat ouderen en mensen met een chronische ziekte of een beperking met deze hulpmiddelen hun levenskwaliteit kunnen verhogen of langer zelfstandig thuis kunnen wonen.”

De roadshow is gratis. Het is de perfecte gelegenheid voor iedereen, die meer wil weten over dit onderwerp en kennis wil maken met laagdrempelige zorgtechnologie en hulpmiddelen.

Het programma
Het programma van de Roadshow:

13:15 – 13:30     Opening            Wethouder Gerats, gemeente Maastricht
13:30 – 16:30    Info-markt
13:30 – 14:00    Workshop 1       Het huis toekomstbestendig
14:15 – 14:45     Workshop 2       Zorgtechnologie thuis: ervaringen van de gebruiker
15:00 – 15:30    Workshop 3       Meer bewegen door technologie

Meer weten
De roadshow is voor iedereen toegankelijk. Loop woensdag 17 maart vanaf 13.00 uur binnen bij ROC Leeuwenborgh of kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.innovatiesindezorg.eu