Rockwool filmt diefstal 2 elektromotoren, maar dat is geen bewijs voor eerdere diefstal 89 stuks

Rockwool constateerde op 2 maart van dit jaar dat er een opmerkelijk voorraadverschil was in het magazijn: 89 elektromotoren minder op de planken dan in de administratie.

Het bedrijf schakelde twee dagen later recherchebureau Pinkerton in, dat camera’s plaatste in het magazijn.

De beelden die op zaterdag 12 maart gemaakt werden spraken boekdelen. Tegen de avond reed een magazijnmedewerker van Rockwool met zijn auto het magazijn in, gevolgd door een tweede auto. En even later reden ze weer weg. De inmiddels gewaarschuwde politie trof de auto van de Rockwool-medewerker even later  aan op de parkeerplaats van het retailpark. De man werd gevraagd naar zijn auto te komen. Bij het openen van de kofferbak kwamen twee elektromotoren tevoorschijn.

Rockwool ontsloeg de man op staande voet en eiste behalve schadevergoeding van bijna vijf mille  in directe relatie tot de afloop van zijn arbeidscontract,  een schadevergoeding van  96.500 euro voor het verlies van 89  elektromotoren. Motoren die tussen december 2015 en 2 maart 2016 verdwenen waren. Ook eiste Rockwool dat de medewerker de kosten voor het recherchebureau zou vergoeden.

De rechter wees de vordering voor het verdwijnen van 89 motoren af. Die vordering houdt volgens de rechter onvoldoende verband met de arbeidszaak. Volgens de rechter moet het dan gaan om vorderingen die verband houden met zaken als bijvoorbeeld telefoons en laptops die bij een arbeidsconflict niet meer terug gegeven worden.

Volgens de rechter is er ook geen bewijs geleverd dat de magazijnmedewerker verantwoordelijk is voor de verdwijning van de 89 elektromotoren. Ook de inzet van het recherchebureau moet daarom voor rekening van Rockwool zelf blijven. En omdat die vorderingen zijn afgewezen, moet Rockwool ook zijn eigen proceskosten betalen.

Lees hier zelf het vonnis