Roda-investeerder Korotaev schreef ongedekte cheque van 17,7 miljoen euro uit

Roda-investeerder Aleksei Korotaev is verwikkeld in een zakenoorlog met een firma in de Emiraten. Op de ongedekte cheque die hij tekende, stond 17,7 miljoen euro.

Dat meldt De Limburger vanochtend.

Helin International, gevestigd in Ras al Khaimah, deed op 5 februari aangifte tegen Korotaev. Al een week later volgde een veroordeling, door rechter Ali Abdul Wahhab. Korotaev hangt drie jaar cel boven het hoofd, tenzij hij er in slaagt het miljoenengeschil uit de wereld te helpen.

Op de cheque stond een bedrag van 70.945.000 dirham, omgerekend 17,7 miljoen euro. Drie goed ingevoerde bronnen bevestigen dat onafhankelijk van elkaar tegenover De Limburger.

Aangifte
Helin International, dat maandag niet bereikbaar was voor commentaar, treedt op als tussenpersoon voor investeerders. Korotaevs bedrijf AK Investment Holding Limited (Akihl) verklaarde eerder zelf ook aangifte te hebben gedaan tegen de twee directeuren en een grote klant van de onderneming die hem heeft beschuldigd. Akihl bezweert dat het tekenen van de ongedekte cheque ofwel het gevolg van een misverstand is ofwel van een opzet om Korotaev in diskrediet te brengen.

Lees verder bij De Limburger.