Roda JC-redder Korotaev in de cel

De Rus stak begin van dit jaar miljoenen in de voetbalclub Roda JC uit Kerkrade. De laatste weken was de geldschieter spoorloos. Ook de top van Roda JC kreeg geen contact meer met hem. Algemeen directeur Wim Collard liet begin van deze week in De Limburger optekenen dat hij vermoedde dat Korotaev enorm geschrokken was van de publiciteit rond zijn investeringen in Roda en daarom wellicht ‘onder de radar’ was gedoken.

Volgens De Telegraaf blijkt die aanname niet te kloppen, want Korotaev blijkt op 10 februari toen hij op Dubai Airport arriveerde te zijn aangehouden.

Een woordvoerder van het beleggingsbedrijf van Korotaev in Dubai, AK Investment, bevestigde dit aan De Telegraaf. Hij laat weten dat Korotaev door de autoriteiten in Dubai beschuldigd wordt van het uitschrijven van een ongedekte cheque. Iets wat in dat land een strafbaar feit is. De woordvoerder laat in een e-mail aan de krant ook nog weten dat behalve de hechtenis van Korotaev ook alle bezittingen zijn bevroren. De Rus zou nog altijd in voorarrest zitten.

Er gaan geruchten dat een aantal beleggers uit Dubai nog miljoenen tegoed hebben van Korotaev. Deze beleggers proberen op zoveel mogelijk manieren hun geld terug te halen. De woordvoerder van AK Investment zegt niets van deze geruchten te weten en dat de aanhouding berust op een misverstand. In een persverklaring op de website van het bedrijf wordt zelfs melding gemaakt van het feit dat Korotaev erin is geluisd.

Klik hier voor de persverklaring die AK Investment Holding Limited op haar website heeft gezet.

1Limburg meldt dat Roda JC verrast is door het nieuws dat mede-eigenaar Aleksei Korotaev vastzit in Dubai. Voorlopig doet Roda geen zaken met de Zwitsers-Russiche zakenman.

Roda benadrukt in een statement op de website dat de overname van de club door Korotaev voorlopig wordt stopgezet. De Kerkradenaren willen eerst weten wat er precies aan de hand is. Momenteel heeft Frits Schrouff nog altijd 99,8% van de aandelen in bezit.