Roderland (Kerkrade) neem failliete installatiebedrijf Nilwik (Voerendaal) over

Installatiebedrijf Roderland uit Kerkrade heeft overeenstemming bereikt met de curator over de nieuwe start van de voormalige bedrijfsactiviteiten van het op 12 september 2017 failliet verklaarde Installatiebedrijf Nilwik uit Voerendaal. De betreffende activiteiten van Nilwik worden geïntegreerd in de bestaande organisatie van Roderland. De voormalige directie van Nilwik is hierbij nauw betrokken en zal ook in de nieuwe organisatie een belangrijke rol gaan vervullen. Ook de voormalige vestiging van Nilwik in Voerendaal zal in stand blijven.

Roderland en Nilwik zijn beide actief in de werktuigbouwkundige installatietechniek. Waar Roderland met name actief is op projecten in de utiliteit en industrie richt Nilwik zich primair op de woningbouw en particuliere markt. Het dienstenpakket van Roderland zal door de overname verbreden.

Maikel Kempen, directeur van Roderland: “De afgelopen twee jaar hebben we hard gewerkt om Roderland weer op de kaart te zetten. Daarin hebben we flinke stappen gezet en een mooie groei weten te realiseren. Ons bedrijf heeft inmiddels weer een sterke en stabiele positie in de Euregio. Het toevoegen van de activiteiten van Nilwik past helemaal in onze groeistrategie.”