Roermond organiseert de ‘Dag van de Innovatie’

Op 21 februari 2018 organiseert de gemeente Roermond voor de eerste keer de ‘Dag van de Innovatie’. Innovatie is een belangrijk speerpunt van de gemeente. “Belangrijk is om te weten hoe dit (brede) thema leeft in Roermond. Daarom hebben we in december twintig professionals wonend en of werkend in Roermond uitgenodigd om met ons te praten over innovatie”, zegt wethouder Ferdinand Pleyte. “Wij hebben het festival vormgegeven op basis van de reacties van de twintig professionals. Zo blijkt er behoefte te zijn aan het delen van kennis over technische innovatie, maatschappelijke innovatie, het innovatieproces zelf en praktische innovatie tools. Deze vier thema’s zijn de basis geworden voor het evenement op 21 februari. Bedoeling is dat het aanzet tot nieuwe ideeën maar vooral ook tot ontmoetingen en nieuwe contacten die Roermond nog aantrekkelijker en nog sterker maken. Wat het evenement gaat opleveren, zullen we moeten afwachten. Maar het is een veelbelovend programma, dus ik heb er vertrouwen in dat het aanzet tot anders denken. Wie weet wordt de ‘Dag van de Innovatie’ wel een jaarlijks terugkerend evenement in Roermond.”

Het evenement vindt plaats in de ECI Cultuurfabriek en is gratis toegankelijk voor geïnteresseerden. Aanmelden is wel nodig en kan via de website. De deuren gaan open om 12.30 en rond 17.00 wordt er afgesloten met een drankje. Het evenement is opgezet in een festivalsfeer waarin bezoekers zelf kunnen kiezen uit de verrassende programmaonderdelen. Het programma is een bonte mix van sprekers, workshops, netwerken, demonstraties en nog veel meer. Innovatie wordt telkens vanuit een ander thematiek belicht. Technische innovatie, maatschappelijke innovatie, het innovatieproces en praktische innovatie tools komen uitgebreid aan bod.

Een kleine greep uit het programma:
•Guidon Stompf (Océ-Canon) over innovatie in teams
•Nard Wielaard (managementboek top50 auteur) over de slimme samenleving
•Liesbeth Heijman (de Stapsteen) en Rob Houben (Agora) over onderwijsinnovatie
•Bart Nieuwenhuis (lector Business Services Innovation, Fontys) over diensteninnovatie

Verder komen onderwerpen aan bod als innovatiesubsidies, duurzaamheid, coderen voor dummy’s, innovatief ondernemen in het buitenland en worden de deelnemers verrast met muziek en film.

Aanmelden
Meer informatie over het programma en de mogelijkheid tot kosteloos aanmelden staan op www.dagvandeinnovatieroermond.nl.